- Berichten
- 89
Vroegah, als mijn oma op bezoek kwam, nam ze vaak een gegrilde kip van de markt mee. Heerlijke kip en vooral ook een heerlijke herinnering. Die kip werd vaak gegeten met salade, frietjes en appelmoes. Dus wat doe je dan op een zonnige dag als deze? Juist, gegrilde kip, frietjes, salade én appelmoes. Hoe simpel kan het zijn. Ik heb genoten. De kip heb ik gerubt met noskos the chicken - heerlijke rub-. In de primo een lekbak gezet en aan 1 kant de kooltjes gelegd samen met een blokje appelhout. Doordat ik een primo heb - ovale vorm- had ik niet al teveel ruimte voor kooltjes naast de lekbak. Doordat ik ook nog eens te behoudend was met de luchttoevoer, heb ik het eerste half uur te laag gezeten met de temp. Uiteindelijk de schuif helemaal opengezet waarbij de temp rond de 180/190 graden kwam. Het kippetje begon prachtig te kleuren en een krokant velletje te krijgen . Eind goed al goed dus. Het snijwerk was een redelijk slachtveld, echter is de kip lekker mals, sappig en smaakvol.