Huib
Kooltjesharker
- Berichten
- 198
Voor de tweede keer kip aan het spit gemaakt. Helaas krijg ik het vel niet knapperig. De dome temperatuur op 190 C en 1 maal direct boven het vuur en tweede half indirect. De borst op 74C en de poten op 76C kerntemperatuur.
De borst en poten super sappig en smaakvol maar mis een knapperig velletje. Op zich lekker gegeten met een salade gemengd met zachte honing-geitenkaas.
Los van dat alles vind ik de rookontwikkeling nu ook niet je van het en de hele buurt weet dat er..... Wil geen overlast. Had een chunk appelhout erbij gedaan maar verwijderd maar het kwam door het vet wat op het houtskool drupte.
Al met al vond ik het een minder geslaagde run.
De borst en poten super sappig en smaakvol maar mis een knapperig velletje. Op zich lekker gegeten met een salade gemengd met zachte honing-geitenkaas.
Los van dat alles vind ik de rookontwikkeling nu ook niet je van het en de hele buurt weet dat er..... Wil geen overlast. Had een chunk appelhout erbij gedaan maar verwijderd maar het kwam door het vet wat op het houtskool drupte.
Al met al vond ik het een minder geslaagde run.