- Berichten
- 1.937
Gisteren Pacifische kipkluifjes met home made nasi, kroepoek en atjar gegeten, helaas plakkie ham en gebakken eitje vergeten :-S
De marinade voor deze kippies komt uit het zwarte Weber boekje chicken, achterin het boekje staan diverse marinades en deze heb ik dan ook al vaak gemaakt.
Voor ongeveer 250 ml marinade heb je nodig,
*60 ml ketchup
*60 ml hoisinsaus
*1 el rijstazijn
*3 el sojasaus
*4 tl kerrie (massala)
*4 tl donkere sesamolie
*1/2 tl sambal
*paar druppels tabasco
Ingredienten, mengen en de kipkluifjes erbij doen, dan tussen de 2 en 6 uur marineren, zelf doe ik meestal 4 uur, in de koelkast en af en toe omscheppen.
bbq naar de 200-220 graden celcius en dan de kippies in ongeveer 30 minuten indirect en daarna even kort afgrillen.
Laatst bewerkt door een moderator: