Niet echt charcuterie, maar komt denk ik het dichtst in de buurt . Gisteren voor het eerst kimchi gemaakt volgens dit recept: https://www.maangchi.com/recipe/tongbaechu-kimchi
Begonnen met een tripje naar de amazing Oriental, vooral de rijstebloem en Koreaanse pepers kon ik nergens anders krijgen. Het resultaat:
Eerst de kolen gesplitst even gebadderd en vervolgens ieder blad individueel gezouten. Twee uur laten staan, iedere 30 min gekeerd en vervolgens alles gespoeld.
In de tussentijd de pasta gemaakt van water, rijstebloem, suiker, heeeeeel veel knoflook, ui, gember, Chinese bieslook, rettich, wortel en Koreaanse chili flakes.
Het resultaat:
Vervolgens ieder blad ingesmeerd met de pasta en de achtsten kool opgerold in weckpotten gestopt. Het grote wachten is begonnen. De potten iedere 12u geopend voor een klein boertje, vanochtend kwam dat er gelukkig uit, dus het fermentatie feest is begonnen!
Begonnen met een tripje naar de amazing Oriental, vooral de rijstebloem en Koreaanse pepers kon ik nergens anders krijgen. Het resultaat:
Eerst de kolen gesplitst even gebadderd en vervolgens ieder blad individueel gezouten. Twee uur laten staan, iedere 30 min gekeerd en vervolgens alles gespoeld.
In de tussentijd de pasta gemaakt van water, rijstebloem, suiker, heeeeeel veel knoflook, ui, gember, Chinese bieslook, rettich, wortel en Koreaanse chili flakes.
Het resultaat:
Vervolgens ieder blad ingesmeerd met de pasta en de achtsten kool opgerold in weckpotten gestopt. Het grote wachten is begonnen. De potten iedere 12u geopend voor een klein boertje, vanochtend kwam dat er gelukkig uit, dus het fermentatie feest is begonnen!