BasBQ
Beef en Steak

Kimchi Fried Rice in de wok met pulled pork

 
 

diesel4666

Stoker
Berichten
444
Laatst Koreaanse pulled pork burgers gemaakt en had nog heel wat pp en kimchi over. En dan komt dit weekend mijn nieuwe wok binnen.
Kimchi Fried Rice (Kimchi Bokkeumbap) kent wel wat varianten: vegetarisch, met paddestoelen, met hamblokjes, met spekblokjes. Ik dacht, laten we dat eens met pulled pork proberen...
En wat een resultaat!! Heerlijk. Aanrader.
Als er iemand geïnteresseerd is in het recept, hoor ik het wel.
64c16d1090df5d5e28100a90284af5dc.jpg
a928656fd07f07f4e204fb9fc9c13c0a.jpg
2d8c1a19b525f213812541e8276a581f.jpg
a46c801dea9db3c4de837df8eb6dd314.jpg
 
Dat lijkt me erg lekker en recepten zijn altijd welkom.
 
Ik zit ook klaar met pen en papier. Kom maar door met het recept, de foto's zien er in ieder geval lekker uit!
 
Schuif maar door.😋
 
Ok, hier komt die dan...

Voor 4pers.:

- 2 teentjes geperste look
- 3 lente-uitjes in ringetjes (of gewone ui)
- 1-2 wortels in dunne reepjes
- 1 pot (400g) kimchi grof gehakt
- 200g (korean) pulled pork (of spekjes)
- 350g oude gekookte rijst (ongekookt afgewogen)

- 4 el sap van de kimchi
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie

- 2-3 el geroosterde sasamzaadjes (als garnering)

- 4 eieren

Werkwijze:
Eén voor één in volgorde van de ingrediëntenlijst in de wok kieperen. :)
En voldoende opschudden natuurlijk. Op het einde de wok leegmaken en de eitjes bakken.




Opm:
- Ik heb het niet te pittig gemaakt, voor de kinderen. Je kan ook nog 1-2 el gochujang toevoegen voor extra pit.
- Ik heb de Koreaanse pulled pork (noskos) gebruikt. Gewone pulled pork zal ook wel ok zijn.
- Ik heb bewust weinig vlees toegevoegd. Wil je meer vlees, kan je gerust het dubbele toevoegen.
- Bij Fried Rice gebruiken ze meestal (overschot) rijst die de dag ervoor gekookt is. Ik heb de rijst dezelfde dag nog gekookt en uitgespreid op een bakplaat laten drogen.
 
Dat zou ik nu wel op mijn bord willen hebben.
 
Ziet er heerlijk uit, heb nog een pot kimchi staan en heb nog wat pulled pork in de vriezer zitten, bedankt voor de inspiratie
 
Kimchi maak je zelf. Heb hier in nederland nog geen echt lekkere uit een potje gehad.
De meeste zijn gewoon niet eens lekker.
 
Vandaag nog eens gemaakt. (Zal de laatste bbq zijn voor een tijdje, want woensdag operatie)
Ik vind het wel genieten zo wokken op een loeiheet vuur. Deze keer nog wat opgelegde ui op het bord erbij. (Hadden we nog liggen van de taco night)
Past er wel bij.
45597e88f04bf225c7335e12d033f94e.jpg
2b3a02f4067e97ccc3ef699b5d225180.jpg
 
Vandaag nog eens gemaakt. (Zal de laatste bbq zijn voor een tijdje, want woensdag operatie)
Ik vind het wel genieten zo wokken op een loeiheet vuur. Deze keer nog wat opgelegde ui op het bord erbij.
Een mooi bordje zo! Dat moet ik ook eens proberen, met zelfgemaakte kimchi natuurlijk. 😂
Sterkte met de operatie. Hoop dat je snel weer met je barbecue aan de slag kan!
 
Dit gerecht was op weg om een klassieker te worden ten huize Diesel.
Helaas vandaag een mindere versie...
Een ander merk kimchi gebruikt (en 500g ipv 400g) en de zuren en de pikantheid waren te overheersend.
Volgende keer terug als vanouds maken..

959e8ff2ce28db3e50f84c93724399e0.jpg
1aab794963cad0e8b74d8b04f602cd0c.jpg
84b77e62cf43eadb0de78a1c74c16621.jpg
 
  • Leuk
Waarderingen: Izzy
Met gebakken eieren. Jij bent de man!

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan