- Berichten
- 37
Na lang nadenken, dromen, uitzoeken, wikken en wegen heb ik de Kamadojoe classic besteld.
Afgelopen week is deze geleverd en moest hij uiteraard gebruikt worden.
Als eerste probeersel een gerookte zalm.
Tussen de middag de zalm voorzien van zout en suiker en lekker laten zwemmen in zijn pekelbad.
Na een uur of drie het plankje ceder hout voor een uur in het water gelegd.
toen was het tijd om de q vies te gaan maken.
een aanmaakblokje erin na een minuut of 6 de klep dicht.
nog wel even aan het stoeien gegaan voor de juiste temperatuur, ik wilde max een graad of 90.
toen hij een poosje stabiel was heb ik nog wat kersenhout snippers toegevoegd en de vis op het cederhouten plankje op het indirecte rooster gelegd.
met de thermometer de temp in de gaten gehouden en bij 52c de vis eraf gehaald.
Ik had krieltjes voorgekookt en deze heb ik, met olijfolie en oregano, ook gelijk naast de vis geparkeerd.
Vrouwlief was ondertussen bezig met de asperges.
het eindresultaat was heerlijk.
Laat het mooie weer maar komen.
Afgelopen week is deze geleverd en moest hij uiteraard gebruikt worden.
Als eerste probeersel een gerookte zalm.
Tussen de middag de zalm voorzien van zout en suiker en lekker laten zwemmen in zijn pekelbad.
Na een uur of drie het plankje ceder hout voor een uur in het water gelegd.
toen was het tijd om de q vies te gaan maken.

een aanmaakblokje erin na een minuut of 6 de klep dicht.
nog wel even aan het stoeien gegaan voor de juiste temperatuur, ik wilde max een graad of 90.
toen hij een poosje stabiel was heb ik nog wat kersenhout snippers toegevoegd en de vis op het cederhouten plankje op het indirecte rooster gelegd.
met de thermometer de temp in de gaten gehouden en bij 52c de vis eraf gehaald.
Ik had krieltjes voorgekookt en deze heb ik, met olijfolie en oregano, ook gelijk naast de vis geparkeerd.
Vrouwlief was ondertussen bezig met de asperges.
het eindresultaat was heerlijk.
Laat het mooie weer maar komen.
