- Berichten
- 236
Vandaag eens een van m'n lievelingsmaaltjes gemaakt... Risotto.
Deze versie met kastanje champignons en porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood) nog niet eerder op. Lekker vleesje er bij in de vorm van een diamanthaas en klaar is Kees.
Kon niet goed recepten van risotto op een kamado vinden dus met wat speurwerk en gezond verstand een eind gekomen.
Resultaat van de risotto was verbluffend op deze wijze! Wat ik niet verwacht had.
Maak regelmatig een risotto en zweer er bij met regelmaat te blijven roeren... Echter deze versie moest na het (direct) aanzetten van de uien, knoflook en risotto, op 220gr ongeveer een goede 20 minuten (indirect) met rust gelaten worden. Dat was lastig maar wel gelukt.
Daarna de eerder gebakken kastanje champignons, geweekte porcini, scheutje kookroom, peterselie, parmezaanze kaas en nog wat kokend water/rest bouillon toevoegen. En brengen naar een smeuïg geheel.
De diamanthaas heb ik sous vide tot 48 graden gegaard en afgegrild op de Kamado Joe (helaas foto vergeten te maken).
Moest nog creatief zijn voor een gietijzeren grill rooster aangezien de mijne nog niet binnen is bij de dealer... Heb nu een rooster deel van mijn Weber Q er bij gebruikt.
Al met al een meer als smakelijk gerecht en ik raad iedereen aan risotto eens op deze indirecte wijze te proberen.
Deze versie met kastanje champignons en porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood) nog niet eerder op. Lekker vleesje er bij in de vorm van een diamanthaas en klaar is Kees.
Kon niet goed recepten van risotto op een kamado vinden dus met wat speurwerk en gezond verstand een eind gekomen.
Resultaat van de risotto was verbluffend op deze wijze! Wat ik niet verwacht had.
Maak regelmatig een risotto en zweer er bij met regelmaat te blijven roeren... Echter deze versie moest na het (direct) aanzetten van de uien, knoflook en risotto, op 220gr ongeveer een goede 20 minuten (indirect) met rust gelaten worden. Dat was lastig maar wel gelukt.
Daarna de eerder gebakken kastanje champignons, geweekte porcini, scheutje kookroom, peterselie, parmezaanze kaas en nog wat kokend water/rest bouillon toevoegen. En brengen naar een smeuïg geheel.
De diamanthaas heb ik sous vide tot 48 graden gegaard en afgegrild op de Kamado Joe (helaas foto vergeten te maken).
Moest nog creatief zijn voor een gietijzeren grill rooster aangezien de mijne nog niet binnen is bij de dealer... Heb nu een rooster deel van mijn Weber Q er bij gebruikt.
Al met al een meer als smakelijk gerecht en ik raad iedereen aan risotto eens op deze indirecte wijze te proberen.




Laatst bewerkt: