BasBQ
Beef en Steak

Kamado bij Action.

drJackle zei:
Heb je jouw ei behandelt met een coating? Hij glimt zo mooi

Bedoel je de top vent? Nee niks aan gedaan maar hij ziet er uit alsof die inderdaad vers geseasoned is :)
Misschien is het contrast met de rest van het ei wat groot omdat daar schuurstof op zit. Ik ben de  bekvam aan het schuren en schilderen namelijk.
 
Dat zal het zijn.
Op de foto lijkt het ei wat licht grijs te zijn en te glimmen, alsof je hem een vers likkie verf gegeven hebt.

Was er benieuwd naar omdat een glazuur laag oid hem echt af zou maken. Vraag me af of dat nog een modificatie kan zijn voor langer plezier, maar heb nul kennis over de mogelijkheden...


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Nee het ei is nog gewoon het standaard matgrijs. Ik vind dat zelf juist wel erg mooi itt al die glimmende eieren. Geen glazuur voor mij dus.
 
drJackle zei:
VleesFeest zei:
drJackle zei:
Daarnaast heb ik nog een modificatie op de boven-luchttoevoer gedaan:

Had nog hittebestendige afdichttape liggen
Als je het luchtrooster losschroef zal je zien dat hij nauwelijks afgedicht wordt door het vilt wat er al zit... dus extra laagje erop geplakt

Goede tip, het stukje vilt dat er zit doet inderdaad niks aan afdichting, dus ik heb er ook een extra stuk kachelband in gezet!

byAoj9Q.jpg

Ziet er strak uit
Heb je jouw ei behandelt met een coating? Hij glimt zo mooi


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik heb er een extra laag nomex vilt op aangebracht en dat werkt perfect (also done by my BC)

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 
Update:
Ik heb met zweet in den bilnaad 3 gaatjes in de firebox geboord (eerst 4mm, daarna 6mm) en RVS bouten erdoor..

Spoedig een pizzasteen verzagen en dan testrun

Ik vond bij de Xenos nog een RVS onderzetter (?2,-) waar ik evt een halve platesetter op kan leggen voor hete en koude zone..

58aeefbf9975abb90a840f0dc3c291f5.jpg


2d7cf57b19e347779e811b7952df42ee.jpg


Ik laat wel weten hou het bevalt


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Wel oppassen dat je de bouten niet te strak aanhaalt.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
Brecht zei:
Wel oppassen dat je de bouten niet te strak aanhaalt.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

Inderdaad! Ik heb ze nu handvast.. ik twijfel of ik de gaten niet beter naar 6,5 kan opboren ivm spanningen e.d.
Of de bout echt heel losjes zodat de moer kan uitzetten en de platesetter toch blijft liggen

We gaan het meemaken


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Even een vraag over deze Kamado, ik lees dat deze niet voorzien is van een glazuurlaag. Wat zou het nadeel kunnen zijn. Snel kaal, kan niet in de regen????

Alvast dank voor de reactie.
 
Q57 zei:
Even een vraag over deze Kamado, ik lees dat deze niet voorzien is van een glazuurlaag. Wat zou het nadeel kunnen zijn. Snel kaal, kan niet in de regen????

Alvast dank voor de reactie.
Correct

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 
Ziet er mooi uit. Mag ik er een paar vragen over stellen? :
-is de kast zeker sterk genoeg?
-hoe is het gat zo mooi rond geworden?
-ligt het zwaarte punt niet te hoog, dat hij makkelijk kept bij vervoer?
-waar komen de stenen onderzetters vandaan?
denman1710 zei:
Bekvam mod....kon het niet laten.....

Voor mijn Bastard Compact koop ik er ook nog 1.

6,5 cm boven de originele gaatjes 8mm gaatjes boren en het gat is zelf is 32cm. De 15ltr bouwemmer van de Hornbach is 32cm.

3 stenen onderzetters eronder en klaar.

Nu nog even beitsen in de kleur van mijn andere keukenblokken en weer verder met viesmaken...
a9079871aad1c13310e96b9d94b97a7a.jpg
a48529e20c11b70ffcb421e4b30722f7.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
atha zei:
Ziet er mooi uit. Mag ik er een paar vragen over stellen? :
-is de kast zeker sterk genoeg?
-hoe is het gat zo mooi rond geworden?
-ligt het zwaarte punt niet te hoog, dat hij makkelijk kept bij vervoer?
-waar komen de stenen onderzetters vandaan?


- is de kast zeker sterk genoeg?
ABSOLUUT

- hoe is het gat zo mooi rond geworden?
GAT ZAGEN MET DECOUPEERZAAG NA AFTEKENEN MET 32CM EMMER

- ligt het zwaarte punt niet te hoog, dat hij makkelijk kept bij vervoer?
GEEN LAST VAN

- waar komen de stenen onderzetters vandaan?
XENOS
df4929e9582c53c38d28a1f5651d3673.jpg
591dd8b3991289992eef848855bf272e.jpg
90dc27957540234f3b114264a86359d3.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
 
denman1710 zei:
atha zei:
Ziet er mooi uit. Mag ik er een paar vragen over stellen? :
-is de kast zeker sterk genoeg?
-hoe is het gat zo mooi rond geworden?
-ligt het zwaarte punt niet te hoog, dat hij makkelijk kept bij vervoer?
-waar komen de stenen onderzetters vandaan?


- is de kast zeker sterk genoeg?
ABSOLUUT

- hoe is het gat zo mooi rond geworden?
GAT ZAGEN MET DECOUPEERZAAG NA AFTEKENEN MET 32CM EMMER

- ligt het zwaarte punt niet te hoog, dat hij makkelijk kept bij vervoer?
GEEN LAST VAN

- waar komen de stenen onderzetters vandaan?
XENOS
df4929e9582c53c38d28a1f5651d3673.jpg
591dd8b3991289992eef848855bf272e.jpg
90dc27957540234f3b114264a86359d3.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
Dank! Erg mooi geworden. Had je nog hittebescherming tussen tafel en kamado nodig?

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 
atha zei:
denman1710 zei:
atha zei:
Ziet er mooi uit. Mag ik er een paar vragen over stellen? :
-is de kast zeker sterk genoeg?
-hoe is het gat zo mooi rond geworden?
-ligt het zwaarte punt niet te hoog, dat hij makkelijk kept bij vervoer?
-waar komen de stenen onderzetters vandaan?


- is de kast zeker sterk genoeg?
ABSOLUUT

- hoe is het gat zo mooi rond geworden?
GAT ZAGEN MET DECOUPEERZAAG NA AFTEKENEN MET 32CM EMMER

- ligt het zwaarte punt niet te hoog, dat hij makkelijk kept bij vervoer?
GEEN LAST VAN

- waar komen de stenen onderzetters vandaan?
XENOS
df4929e9582c53c38d28a1f5651d3673.jpg
591dd8b3991289992eef848855bf272e.jpg
90dc27957540234f3b114264a86359d3.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
Dank! Erg mooi geworden. Had je nog hittebescherming tussen tafel en kamado nodig?

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Nope

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
 
Even offtopic tussendoor, kunnen we afspreken dat als we een quote pakken niet de foto's mee nemen? ik scroll me een ongeluk door dezelfde foto's heen.

Helaas kon ik de ei bij 2 actions niet meer vinden, hopelijk komen ze nog een keer terug,.

Ik zag ook dat de Lidl er 1 verkoopt nu, lijkt nagenoeg dezelfde te zijn alleen op een andere voet:
https://www.lidl-shop.nl/Buschbeck-Kamado-13/p100234370
 
Glanzend keramiek maakt hem beter geschikt voor buiten?
En verschillende kleuren... leuk!
 
Light zei:
Even offtopic tussendoor, kunnen we afspreken dat als we een quote pakken niet de foto's mee nemen? ik scroll me een ongeluk door dezelfde foto's heen.

Helaas kon ik de ei bij 2 actions niet meer vinden, hopelijk komen ze nog een keer terug,.

Ik zag ook dat de Lidl er 1 verkoopt nu, lijkt nagenoeg dezelfde te zijn alleen op een andere voet:
https://www.lidl-shop.nl/Buschbeck-Kamado-13/p100234370
Ik zag deze week bij de lokale Blokker de mini kamado weer in de etalage, exact hetzelfde behoudens de coating die bij het Action model ontbreekt.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Het action onderstel is wel beter, daar word de Kamado ondersteund langs de onderkant.

Bij het onderstel van de Lidl bv zit de ring strak rond het midden van je ei.
Als je hem heel heet stookt is dat een zwak punt, BGE mini had ook zo een onderstel met een ring in het midden.

Die van Lidl is 40? meer dan de action.
Bij xenos nog iets meer, 179?
En bij Blokker zie ik hem staan voor 290?  :-O

http://www.blokker.be/nl/tuin/barbecues/houtskoolbarbecues/patton-kamado-grill-13-zwart

De action blijft toch de goedkoopste die ik ooit heb gezien.  B-)
 
Wat een enorm verschil in prijzen toch.
Ik vraag me af of het echt allemaal wel van dezelfde kwaliteit is  :-/
 
Kalimero zei:
Het action onderstel is wel beter, daar word de Kamado ondersteund langs de onderkant.

Bij het onderstel van de Lidl bv zit de ring strak rond het midden van je ei.
Als je hem heel heet stookt is dat een zwak punt, BGE mini had ook zo een onderstel met een ring in het midden.

Die van Lidl is 40? meer dan de action.
Bij xenos nog iets meer, 179?
En bij Blokker zie ik hem staan voor 290?  :-O

http://www.blokker.be/nl/tuin/barbecues/houtskoolbarbecues/patton-kamado-grill-13-zwart

De action blijft toch de goedkoopste die ik ooit heb gezien.  B-)
Die variant die je van de Blokker linkt is misschien vergelijkbaar met die van de Lidl maar dan wel met een merknaam, maar daar heb ik geen ervaring mee.
Diegene die ik bedoel is deze a 99 euro dus dat ontloopt die van de Action niet heel veel.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
gaastra zei:
Kalimero zei:
Het action onderstel is wel beter, daar word de Kamado ondersteund langs de onderkant.

Bij het onderstel van de Lidl bv zit de ring strak rond het midden van je ei.
Als je hem heel heet stookt is dat een zwak punt, BGE mini had ook zo een onderstel met een ring in het midden.

Die van Lidl is 40? meer dan de action.
Bij xenos nog iets meer, 179?
En bij Blokker zie ik hem staan voor 290?  :-O

http://www.blokker.be/nl/tuin/barbecues/houtskoolbarbecues/patton-kamado-grill-13-zwart

De action blijft toch de goedkoopste die ik ooit heb gezien.  B-)
Die variant die je van de Blokker linkt is misschien vergelijkbaar met die van de Lidl maar dan wel met een merknaam, maar daar heb ik geen ervaring mee.
Diegene die ik bedoel is deze a 99 euro dus dat ontloopt die van de Action niet heel veel.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Probleem is dat hij niet te koop is (uitverkocht)
 
Terug
Bovenaan Onderaan