- Berichten
- 1.983

Net een lekkere lunch op. Had niet heel veel tijd,... hmmm maar wel genoeg voor foto's en dit topic.

Recept een paar jaar terug uit een boek van Weber gehaald. Heb het iets aangepast, wat precies; geen idee. Het is iig erg lekker zo.

Marinade:
- schil raspen van 1/2 citroen liefst met rasper.
- halve citroen goed uitknijpen boven de kom.
- olijfolie 1el
- teentje knoflook
- grofzeezout 1/2tl
- gemalen verse zwarte peper 1/4tl
Chimichurri:
- peterselie fijn hakken
- oregano 1/2tl
- olijfolie flinke scheut 50-70ml
- teentje knoflook
- chilipoeder 1/4tl
- grof zeezout naar smaak
- gemalen verse zwarte peper naar smaak
Visje direct op ~180 graden.
Spullen bij elkaar pakken en gaan:

2014-08-03 Cod Sandwich 01 by Bidle, on Flickr

2014-08-03 Cod Sandwich 02 by Bidle, on Flickr
Allereerst de vis in de marinade doen en die mag dan 20minuten in een diepvrieszakje in de koelkast.

2014-08-03 Cod Sandwich 03 by Bidle, on Flickr
Chimichurri maken en eventueel een stokbrood afbakken of een verse etc.


2014-08-03 Cod Sandwich 04 by Bidle, on Flickr
Na een 10 minuten Bbq aansteken en op temperatuur brengen. Als deze mooi warm is visje te voorschijn halen en in een geschikt rooster plaatsen. Hoeft natuurlijk niet, kan ook op het rooster. Vind zelf dit de enige fijne die ik ben tegen gekomen. Met name omdat deze iets boven het rooster komt. Het is maar wat je gewend bent.


2014-08-03 Cod Sandwich 05 by Bidle, on Flickr

2014-08-03 Cod Sandwich 06 by Bidle, on Flickr
Nu op WGA of een andere bbq.


2014-08-03 Cod Sandwich 07 by Bidle, on Flickr
Broodjes beleggen met de kabeljauw en voorzien van een beetje chimichurri en dan snel smullen:

2014-08-03 Cod Sandwich 08 by Bidle, on Flickr
2014-08-03 Cod Sandwich 10 by Bidle, on Flickr