- Berichten
- 3.167
Jet heeft een mooi receptje geschreven op het forum van Melanzane alla Parmigiana.
www.bbqgenootschap.nl
Deze stond ook op mijn to do, en die kwam naar voren toen ik er om 15.50u achter kwam dat we geen eten in huis hadden. Dus de computer uit en op naar de appie voor 2 aubergine en alle andere ingrediënten die in het recept staan (en we niet in huis hadden).
Het was een fijn uit getypt receptje @Jet .
Duidelijk te lezen en met de begeleidende foto's goed te volgen. Ik heb alles trouw aan het recept gedaan en we hebben heerlijk gegeten. We kennen het idee wel maar vanuit onze familie eten we hem altijd met courgette.. Zuchini alla Parmigiana. Eigenlijk hetzelfde maar dan met courgette. Wij doen er dan nog een laagje panko over aan de bovenkant. Ook eens proberen Jet! Die mistte wij bij deze weer.. Maar dat is misschien ook als gewenning erin gesleten.
Terug naar de sessie:
Terwijl de firestarter in de fik stond, kon ik beginnen aan de saus. Even in een pannetje binnen gemaakt.
Iets te hard aan laten staan want de hele keuken was smerig!
Na het grillen de aubergine weer mee terug naar binnen om te gaan bouwen. Het begon al erg lekker te ruiken met die verse basilicum...
Het fijne is dan weer aan dit recept: zodra het op de BBQ staat, heb je de handen vrij om de keuken schoon te maken.. Dat is altijd prettig.
*You aint cooking if you're looking*
Eigenlijk geen gekke dingen deze sessie, lekker ciabatta brood erbij af gegrild. Die was erg mooi geworden al zeg ik het zelf.
Weber getrouw mistte het geheel net iets aan bovenwarmte, dat was met een keramische dome ongetwijfeld beter gegaan..
Bedankt Jet, we hebben heerlijk gegeten!
Ps.
Morgen achter de laptop zal ik de foto's wat tussen de tekst plaatsen.
Ps2.
Onze kleine man at mee, dus alles zonder zout gemaakt en een deel wat rustig aan gedaan met de Parmigiana, we mistte het zout helemaal niet!
Bedankt voor het lezen.
Groente: Melanzane alla Parmigiana
Naar een recept uit de Allerhande 2 grote Augergines of 3 tot 4 kleine Olijfolie 1 ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, fijngesneden 2 blikken gepelde tomaten a 400 gr. (Heinz) 2 tl. suiker 100 gr. Parmezaanse kaas (zelf raspen van een stuk Grano Padano, geen zakje kant en klaar) 2 zakjes...

Deze stond ook op mijn to do, en die kwam naar voren toen ik er om 15.50u achter kwam dat we geen eten in huis hadden. Dus de computer uit en op naar de appie voor 2 aubergine en alle andere ingrediënten die in het recept staan (en we niet in huis hadden).
Het was een fijn uit getypt receptje @Jet .
Duidelijk te lezen en met de begeleidende foto's goed te volgen. Ik heb alles trouw aan het recept gedaan en we hebben heerlijk gegeten. We kennen het idee wel maar vanuit onze familie eten we hem altijd met courgette.. Zuchini alla Parmigiana. Eigenlijk hetzelfde maar dan met courgette. Wij doen er dan nog een laagje panko over aan de bovenkant. Ook eens proberen Jet! Die mistte wij bij deze weer.. Maar dat is misschien ook als gewenning erin gesleten.
Terug naar de sessie:
Terwijl de firestarter in de fik stond, kon ik beginnen aan de saus. Even in een pannetje binnen gemaakt.
Iets te hard aan laten staan want de hele keuken was smerig!
Na het grillen de aubergine weer mee terug naar binnen om te gaan bouwen. Het begon al erg lekker te ruiken met die verse basilicum...
Het fijne is dan weer aan dit recept: zodra het op de BBQ staat, heb je de handen vrij om de keuken schoon te maken.. Dat is altijd prettig.
*You aint cooking if you're looking*
Eigenlijk geen gekke dingen deze sessie, lekker ciabatta brood erbij af gegrild. Die was erg mooi geworden al zeg ik het zelf.
Weber getrouw mistte het geheel net iets aan bovenwarmte, dat was met een keramische dome ongetwijfeld beter gegaan..
Bedankt Jet, we hebben heerlijk gegeten!
Morgen achter de laptop zal ik de foto's wat tussen de tekst plaatsen.

Ps2.
Onze kleine man at mee, dus alles zonder zout gemaakt en een deel wat rustig aan gedaan met de Parmigiana, we mistte het zout helemaal niet!
Bedankt voor het lezen.
Laatst bewerkt: