BasBQ
Beef en Steak

Irish ribeye als Paasmaaltijd.

 
 
 

Grimlord

Gemarineerd
Berichten
1.422
Gisteren bij het bezoek aan mijn slager een mooie Irish ribeye laten snijden van een 6-tal cm dik.
1fcde3a473b67faca610ddba14667485.jpg


Vandaag aan de slag gegaan met het maken van een koffierub.
f6c1c8fd784a6c59c9b5414ff1a2c7d3.jpg
.
6b62bdbba3d73ed82a084a2bdf823a54.jpg


Intussen de Q aangestoken en klaargemaakt voor een reverse sear.
Een beetje rook via een chunck beukenhout.
Een klein uurtje later was de kerntemp 49°
De koffierub zorgde voor een mooie en lekker geurende bark.
8845013849bb9c4ff91e47e1fc82177f.jpg


Het rvs rooster gewisseld voor het gietijzeren rooster. Hiervan geen foto om de temperatuur niet te fel te laten zakken.
Bij een kerntemp van 56° was het tijd om het vlees enkele minuten te laten rusten.
0cfe5b8d4ee517a2f449715083246278.jpg

73e467e50730e230f5f140514357df4a.jpg


Intussen waren de rozemarijn aardappelen gegaard in de oven alsook kastanje champignons met look, olie, peper, zout en peterselie.
Dan maar een bordje gedresseerd met vlees, aardappelen, champignons en wat vers geklopte bearnaise saus.
309e8cda144d16337ca50008de5ce55c.jpg


Na wat uitbuiken en intussen naar De Ronde van Vlaanderen te kijken en weg te dommelen, werd het tijd voor een dessert.
Een heerlijk stukje chocoladetaart van een lokale chocolatier/pattisier met vermelding in Gault&Millau
5379071a4e373e337d95e6b2658c3d5b.jpg


Nog eens in mijn whiskykast gekeken om een whisky te vinden bij mijn dessert.
De keuze viel uiteindelijk op een botteling van The Ultimate - Edradour 2010. Een 9 jaar oud sherrybommetje op vatsterkte 56,2%
25f4ded8b009b304a2292e522455f636.jpg


Nu verder genieten van de finale van De Ronde van Vlaanderen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Mooie reportage zeg! Het gebak ziet er verrukkelijk uit!
 
Mooi stukkie vlees, was een lekker dagje en goed afgesloten
 
Dit Is hoe een perfecte eerste paasdag er uit ziet
Top gedaan
 
Man man, hier krijg ik zelf om 11.40 al honger en dorst van 😋
 
Mooie reportage. Kreeg er trek van. Heerlijk!
 
Mooie cuisson en een heerlijk dik stuk vlees. Heb je mooi gedaan. Die saus ben ik zelf geen fan van. Maar zie hem geregeld voorbij komen.
Eigenlijk blijft de Belgische klassieker steak friet meer pepersaus een van mijn meest favoriete maaltjes. Nu ik deze mooie steak zie krijg ik daar direct zin in :cool:
 
Mooie cuisson en een heerlijk dik stuk vlees. Heb je mooi gedaan. Die saus ben ik zelf geen fan van. Maar zie hem geregeld voorbij komen.
Eigenlijk blijft de Belgische klassieker steak friet meer pepersaus een van mijn meest favoriete maaltjes. Nu ik deze mooie steak zie krijg ik daar direct zin in :cool:
Ik ben ook een pepersaus fan (maar moet dan wel met groene peperbolletjes zijn), de vrouw heeft liever bearnaise, dus soms moet je eens een toegeving doen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Terug
Bovenaan Onderaan