Beef en Steak

International Bacon Day, zaterdag 5 september 2015

Morgenochtend uit de vriezer halen.

't giet oan!
 
Eerst volledig ontdooien voordat je start met pekelen of combineer en smokkel je iets?
 
Ontdooiingsproces zal door het zout wel worden versneld. Ik laat het lekker low & slow ontdooien...
 
Dan doe ik dat nu ook... vrijdag pekelen... heerlijk!

Succes allemaal!
 
JaapAap zei:
Heb het stuk buikspek ook vanmorgen uit de vriezer gehaald!

ik heb net een reminder in mijn telefoon gemaakt om het morgenochtend uit de vriezer te halen (vrijdagmiddag pekelen).
 
chckstrk zei:
Nou hij ligt in de pekel, ben benieuwd

Nu al? Vrijdag 4-9 goed ontzouten! (paar uur in een bak met koud water)
 
Ik doe dat meestal achteraf. Geeft pekelen zonder zwoerd een beter resultaat of maakt dat niet uit?
 
Lowietje72 zei:
Ik doe dat meestal achteraf. Geeft pekelen zonder zwoerd een beter resultaat of maakt dat niet uit?

Het kan beter intrekken, en met afroken krijgt het vlees meer rook.
 
JaapAap zei:
Kun je trouwens bij het standaard recept kruiden naar smaak toevoegen of geeft dit vermindering in resultaten?

Met de goeie kruiden wordt het alleen maar lekkerder!
 
Terug
Bovenaan Onderaan