Beef en Steak

International Bacon Day, zaterdag 5 september 2015

Ceriel zei:
JaapAap zei:
Buikspek ligt in de vriezer nu nog op tijd beginnen met pekelen
Woensdag 26-08 uit de vriezer, in de koelkast laten ontdooien
Vrijdag 28-08 in de pekel, iedere dag keren en liefkozen  :P
Vrijdag 04-09 uit de pekel, afspoelen/droogdeppen en laten drogen in de koelkast
Zaterdag 05-09 International Bacon Day 2015!!!
Check!!
 
Oh ja... iets met whisky erbij ofzo... lekker!
 
Wel sealen maar juist niet vacumeren... je moet bij het draaien kunnen masseren...
 
structor zei:
chckstrk zei:
@structor t linkje in de startpost leidt naar het fotoplaatstopic, en niet naar t recept (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2051)
Huh bij mij niet....

De eerste dag werkte de link goed. Gisteren (en eergisteren denk ik ook)  komt de pagina voor het plaatsen van foto's te voorschijn. Ik lees met Tapatalk (wellicht dat daar de fout zit)

6d2514aaedad91555821e1dc3c6a1a87.jpg


(Nu weer terug naar Bacon!)
 
Nou dan moeten we nu eerst maar snel even een mooi stuk buikspek gaan scoren.

want wil wel mee doen dit jaar voor zo'n mooie badge.
 
Ik wil dit jaar ook wel eens meedoen.

Ik mis enkel het speciale zout. Kan iemand een beetje missen en naar Belgi? sturen?
 
Na het lezen van een aantal recepten en berichten hier, wilde ik ooit 'es Zeeuws spek proberen te maken......geldt ook toch?
 
Morgen komt de buikspek binnen, kan niet wachten om te marineren, op naar 5 sep!
Credits naar het forum voor het gratis zout.
 
Marineren? Pekelen die hap!  :P
 
Morgen een afspraak in Easterwood voor wat Leozout... 😀
 
Terug
Bovenaan Onderaan