BasBQ
Beef en Steak

International Bacon Day 2019 - de resultaten

Hier mijn inzending. Ik ben voor porchetta gegaan. Lekker aan het spit.
3b4786293d9cbba32ac69ac9db4f7b56.jpg
23110b9f0d73ac1a6787828b3cd732e4.jpg
3e6139632280101021f9c9f4a9f516c5.jpg
b527e1757263c120b61b22e3821973be.jpg
b8905c8d9faef052f61f0b67ae898422.jpg
980b97958080e2a3d7598f50dcbc67a7.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

 
Hier inmiddels ook weer eens originele bacon gemaakt. Tevens een stuk Zeeuws spek. Dit blijft een lekkere hap bij de borrel. Is het speldje weer een jaartje verlengd :).

H2DsIuz.jpg


PpF8erT.jpg


N5zIC5q.jpg


FntyImB.jpg


9MmMgXW.jpg


HpKroDk.jpg
 
Pork Belly Burnt Ends is een van onze favoriete bacon producten en wij zijn zeker niet de enige.
Bijgaande fotoreportage laat jullie even meegenieten van dit heerlijke snoepje wat we ook speciaal voor International Bacon Day 2019 weer hebben gemaakt.
Het mooie stuk Livar buikspek (ca. 1,8 kg) is prachtig materiaal om mee te werken.
Na het in blokjes snijden heb ik deze rondom voorzien van Bad Byron's Butt Rub, deze een paar uurtjes laten intrekken en toen indirect op een rooster op de Monolith LeChef bij 125C met een paar stukjes kersen- en olijf rookhout.
Na ca. 2,5 uur de blokjes in een bak gelegd, daarbij voorzien wat wat roomboter, agave siroop en lichte basterdsuiker.
De bak dan afgedekt met folie terug op de BBQ.
Na 2 uren de stukjes buikspek in een schone bak geplaatst en afgelakt met Blues Hog BBQ sauce, waarna deze nog een half uurtje terug op de BBQ om te laten karamelliseren.
Uiteindelijk is het dan weer zover en kan het genieten weer beginnen!

Alvast dank voor het kijken!

SrxiaLM.jpg


YhxlDoT.jpg


FK4bRh7.jpg


8WDxs3G.jpg


5ki35r8.jpg


kTajHWP.jpg


g0a8LLr.jpg


kwv9woI.jpg


At71su1.jpg


PvDyybE.jpg
 
Daar gaan we dan Spekvriendjes!

Alles maak je lekker met Kers...

hsliNfz.jpg


Ik had twee stukjes Livar gepekeld met Bourbon & Maple en de ander met Fivespice en Ketjap:

jELFOId.jpg


Eitje lekker low en slow:

ltBtEeL.jpg


Deze sappige mistige New England IPA is echt top, lekker fruitig en hoppig!

jfLL6oE.jpg


Lekker tussendoortje, een heerlijke rookworst die ik van de winter maakte en nog in de vriezer zat:

9tWPDqp.jpg


Man, man, wat een zaligheid:

7w2dTl1.jpg


Echt Foodporn Spek:

IcfqqEq.jpg


Fijne Bacon Day Vrienden!

j8Zhn9B.jpg


Dikke kus
 
Geen zin om te koken, maar MOINKBALLS maken is gewoon hobby .
Ik had nog een restje gekruid gehakt van de vorige keer, kwam nu mooi van pas.
Ik kwam er achteraf pas achter dat ik de kruiden beter voor de bacon er overheen had kunnen doen, maar de smaak was er niet minder om.


984528572920f42fa3b665f2a22bae16.jpg
4de834d971c23293f066000849c73a1f.jpg
24b3e209e3301e463a2f58905dbed516.jpg
686d6fb07ee1eacf806efbfa3efe46db.jpg

 
Bacon gemaakt volgens het nieuwe bacon recept.

Omdat ik het hele weekend heb moeten werken moet het aansnijden wachten tot morgen na het werk. Al een stukje geproefd en het smaakt harstikke goed.

26399af090fca8a72bb2c136d35074e4.jpg
192b05f709e2529350bc071126a1599c.jpg
7855318c839153664f24d3a6ee856090.jpg
1320ce1db0fe889c7b85e985ec706f53.jpg
a51d659ec404f1f403d5528175259cc0.jpg


Verstuurd vanaf mijn Nokia 8.1 met Tapatalk

 
Even testen hoe een wok het doet in de Bastard
En hoe kan dat gemakkelijker dan even een eitje te bakken?

IcrNh5M.jpg

eoomiAj.jpg

hv9OTby.jpg

3lbfOBg.jpg


Test geslaagd, maar ondanks geen zout toegevoegd vreselijk zout
 
noskos zei:
Vandag telt ook nog.

Helaas, vandaag was het beer can chicken....
Gister wel speklap op de bbq gehad (buurtbbq), maar geen fotobewijs van.
 
En dan hier nog de foto's van aansnijden en verpakken. Mooi om zelf te kunnen maken en hier kunnen we toch wel een aardig tijdje mee vooruit
0e0e903cea00d4a2579a364fdae6701a.jpg
5a9b3e5f21726269c4c8fe8c38318f41.jpg


Verstuurd vanaf mijn Nokia 8.1 met Tapatalk

 
Worden de badges nog uitgedeeld?
 
SandyMan zei:
Worden de badges nog uitgedeeld?

Ja die worden nog uitgedeeld, daar wordt deze week aan gewerkt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan