Pork Belly Burnt Ends is een van onze favoriete bacon producten en wij zijn zeker niet de enige.
Bijgaande fotoreportage laat jullie even meegenieten van dit heerlijke snoepje wat we ook speciaal voor International Bacon Day 2019 weer hebben gemaakt.
Het mooie stuk Livar buikspek (ca. 1,8 kg) is prachtig materiaal om mee te werken.
Na het in blokjes snijden heb ik deze rondom voorzien van Bad Byron's Butt Rub, deze een paar uurtjes laten intrekken en toen indirect op een rooster op de Monolith LeChef bij 125C met een paar stukjes kersen- en olijf rookhout.
Na ca. 2,5 uur de blokjes in een bak gelegd, daarbij voorzien wat wat roomboter, agave siroop en lichte basterdsuiker.
De bak dan afgedekt met folie terug op de BBQ.
Na 2 uren de stukjes buikspek in een schone bak geplaatst en afgelakt met Blues Hog BBQ sauce, waarna deze nog een half uurtje terug op de BBQ om te laten karamelliseren.
Uiteindelijk is het dan weer zover en kan het genieten weer beginnen!
Alvast dank voor het kijken!