Ik heb sinds vorige week vrijdag buikspek in de Walchers Gilde Spek marinade liggen (https://www.bbq-nl.com/2014/04/walchers-gilden-spek.html)
Tevens een pekel gemaakt voor een porkpastrami (https://www.bbq-nl.com/2017/06/buikspekpastrami-oftewel-porkstrami.html)
Volgens beide recepten is de pekel/marinade tijd 4 dagen. Ik neem er wat langer voor, lijkt mij geen issue, maar de porkpastrami zal ik denk ik wel moeten ontzouten. Ik denk zelf aan 1 uur, vervolgens 1,5 dag drogen. Jullie idee?n?
Tevens een pekel gemaakt voor een porkpastrami (https://www.bbq-nl.com/2017/06/buikspekpastrami-oftewel-porkstrami.html)
Volgens beide recepten is de pekel/marinade tijd 4 dagen. Ik neem er wat langer voor, lijkt mij geen issue, maar de porkpastrami zal ik denk ik wel moeten ontzouten. Ik denk zelf aan 1 uur, vervolgens 1,5 dag drogen. Jullie idee?n?