BasBQ
Beef en Steak

International Bacon Day 03- en 04-SEP-2022 - de resultaten voor de Bacon strips

Status
Niet open voor verdere reacties.
 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.071
DIT TOPIC STAAT OP SLOT EN WORDT IS GEOPEND OP VOOR BACON DAY 2022

Plaats hier alleen je foto's van International Bacon day 2022. ( 03 en 04 september 2022!!!)
- Plaats je resultaat AUB in 1 bericht, mocht je nog foto's willen toevoegen dan graag je bericht aanpassen en geen nieuw bericht starten.
- Dus mocht je in aanmerking willen komen voor de Baconsticker dan HIER (ook) je resultaat plaatsen, anders val je buiten de boot.
Als je een reportage hebt aangemaakt in H&F of L&S is dat niet genoeg. Dit is niet om te pesten maar om het voor het beheer eenvoudig te houden om de deelnemers te tellen en niemand te missen.
- Het HELE weekend van 03 en 04 september 2022 doet mee.
- De Bacon stickers van vorig jaar komen te vervallen.
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/badges.7673/post-140841

Voor vragen en discussies over Bacon Day is er in de Rookkamer het volgende topic gestart:

Happy Bacon Day
 
Laatst bewerkt:
Topic is open voor de bacon day resultaten
 
Iemand moet de eerste zijn... happy bacon day.

20220903_084917.jpg
20220903_085744.jpg


Aangezien er vanmorgen geen BBQ foto bij zat en het vanavond restjes pizza dag was inzending twee.

20220903_193703.jpg
20220903_200849.jpg
 
Laatst bewerkt:
#UPDATE Hierbij mijn inzending #MOINKS HAPPY BACON DAY! Dit jaar doe ik ook weer mee! De voorbereiding!

1662201596744.jpeg


6755eaee732220acda656482af602a65.jpg

ff8d0ae4b276c90cdaeabf8351dd9637.jpg

901dab731ba2afadc2ae3bbe9b58731e.jpg
 
Laatst bewerkt:
Yes, allemaal een Grillerige en Happy International Bacon Day.


IMG_6032.jpg
 
Zeeuws spek volgens recept van Dennis.
Wat een geur en wat een smaak! Een stukje voor straks als snack en een stuk voor morgen.
De baked beans zijn voor het hoofdgerecht met een procureur in appelmarinade (ligt nu op de Bbq). Maar goed, dat staat los van deze heerlijke Bacon Day.

F51D0327-E214-4FC1-8357-08686569268D.jpeg


DBF47EAB-CA6F-4713-8A75-DAB25956CF48.jpeg


C6375ED2-EDF2-4CA2-863D-357492E6DC0E.jpeg


9780AA4F-01F1-4ABB-9AAA-3C57A278127D.jpeg
 
wat een toeval! Ik wist niet dat het vandaag was, maar hier hangt er een heerlijk stuk buikspek aan het spit voor de porchetta.

Een probeersel vulling van salie, tijm, rozemarijn, zongedroogde tomaten, citroen zeste, gemalen venkelzaad, Italiaanse venkelworstjes en zout & peper.

4E00BDCB-EC64-49F8-847C-65F3757D30A7.jpeg
 
Laatst bewerkt:
wat een toeval! Ik wist niet dat het vandaag was, maar hier hangt er een heerlijk stuk buikspek aan het spit voor de porchetta.

Een probeersel vulling van salie, tijm, rozemarijn, zongedroogde tomaten, citroen zeste, gemalen venkelzaad, Italiaanse venkelworstjes en zout & peper.

Bekijk bijlage 44956
Kijk je uit zo valt je houtskool er uit.

Edit: ziet er lekker uit! Zo is de foto een stuk beter als op zn kop 😉
 
Laatst bewerkt:
Deze keer gewoon een Basic Bacon die weer kan dienen als half-fabricaat voor vele verdere bereidingen.
Pekel voor 1 kilo buikspek, 20 gram Colorozo, 10 gram witte basterdsuiker, 1 week in een vacuumzak in de koelkast.
afspoelen, droogdeppen meteen Roken op de BBQ bij 115 graden C. tot een kern van 65 graden C. blokje appelhout van 30 gram direct in de cherry pit gestoken.
Hij is heerlijk.
DSC_2763.JPG
DSC_2767.JPG
DSC_2769.JPG
DSC_2770.JPG
DSC_2774.JPG
DSC_2778.JPG
DSC_2779.JPG
DSC_2781.JPG
 
Laatst bewerkt:
Fijne Baconday iedereen, bij mij is het Kipfilet in Bacon geworden dit jaar. Rustig aan begonnen met een blokje beuken en daarna de temperatuur flink op laten lopen voor knapperige bacon...... kern temperatuur 70 graden en klaar 🥰🥰
IMG_4194.jpeg
IMG_4195.jpeg
IMG_4197.jpeg

IMG_4200.jpeg
IMG_4201.jpeg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan