Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Mosseltje zei:Lijnzaadolie doe ik zelf niet meer.
Het geeft inderdaad een hardere beschermende laag.
Ik vind het zelfs bijna op vernis lijken.
Echter bij gewone olie/vet/crisco kan je een klein roestpuntje makkelijk bijwerken.
Bij lijnzaadolie gaat dat minder makkelijk. Daar is het vaak weer helemaal opnieuw beginnen om een mooi resultaat te krijgen.
Ik merk dat ik bij mijn opgelapte gietijzeren pan gewoon zeepsop gebruik bij het schoonmaken.
En dan meteen na het afdrogen het eerste beste vette middel erop smeer.
De ene keer is dat olijfolie en de andere keer bacon vet uit de koekenpan.
Voor gebruik zet ik de pan altijd eerst leeg op het vuur / in de oven om hem op te warmen.
Voordat de ingredienten erin gaan veeg ik de warme binnenkant schoon met wat keukenrol.
Soms vind ik een klein roestpuntje die ik dan wegschuur met staalwol en meteen weer invet met wat ik voorhanden heb.