Beste mede bbq'ers,
Zoals eerder aangekondigd een kort verslagje van de vanmiddag gerookte paling. Na een nacht in de pekel te hebben gelegen, 10l water, 500 gram zout de palingen gewassen en aan de speten geregen. 8 pond, waren 27 stuks. Vuurtje in de rookkast gemaakt ( eiken hout ) en de paling erin om te drogen op zo'n 40-45 graden. Na plus/minus een half uurtje waren ze mooi droog en de rookkast dicht ' gegooid " en de temperatuur naar 80-85 graden gebracht. Tijdens het garen af en toe een handvol beuken krullen erbij voor de smaak en kleur. Uur en kwartier later waren ze klaar, dan pak ik ze in, in plastic zakken en gaat de handdoek erover. Ze gaan een tijdje slapen, " broeien ". Zie foto's
Zoals eerder aangekondigd een kort verslagje van de vanmiddag gerookte paling. Na een nacht in de pekel te hebben gelegen, 10l water, 500 gram zout de palingen gewassen en aan de speten geregen. 8 pond, waren 27 stuks. Vuurtje in de rookkast gemaakt ( eiken hout ) en de paling erin om te drogen op zo'n 40-45 graden. Na plus/minus een half uurtje waren ze mooi droog en de rookkast dicht ' gegooid " en de temperatuur naar 80-85 graden gebracht. Tijdens het garen af en toe een handvol beuken krullen erbij voor de smaak en kleur. Uur en kwartier later waren ze klaar, dan pak ik ze in, in plastic zakken en gaat de handdoek erover. Ze gaan een tijdje slapen, " broeien ". Zie foto's