- Berichten
- 54
Afgelopen weekend weer eens spareribs gemaakt, zag dat er nog een paar in de vriezer lagen
. Wij zijn hier altijd wel fan van iets oosters dus ik dacht laat ik eens spareribs maken met een oosters tintje.
125ml ketjap
125ml soja saus
1 ui
2 teentjes knoflook
4cm gember (zelf gemberpoeder gedaan)
1 citroen, het sap
1 eetlepel honing
1 eetlepel sambal
1 eetlepel sesamolie
4 eetlepels appelsap
dit alles bij elkaar en de spareribs, na het ontvliezen (was ik zelf vergeten, grote zooi als je t later nog moet doen
) in een ovenschaal en afgedekt een nachtje in de koeling.
de volgende dag de kamado lekker aangestoken, beetje kers en eikenhout er bij en de spareribs 2 uur laten roken. Vervolgens ingepakt en nog kleine 2 uur laten garen.
nadat ze klaar waren heb ik de overgebleven marinade voorzien van 4 scheppen bruine suiker en langzaam laten inkoken tot een mooie dikkere saus om de spareribs mee in te smeren. Nog even laten opdrogen en klaar waren ze
heerlijk gegeten, echter is iedereen altijd zo lovend over de iberico ribben. Deze waren van de sligro, zo’n 5kg doos uit de vriezer. Maar toch niet echt mijn favoriet. We hebben voorheen dik bevleesde ribben gehad maar dat vonden wij veel lekkerder. Maar al met al alsnog lekker gegeten!

125ml ketjap
125ml soja saus
1 ui
2 teentjes knoflook
4cm gember (zelf gemberpoeder gedaan)
1 citroen, het sap
1 eetlepel honing
1 eetlepel sambal
1 eetlepel sesamolie
4 eetlepels appelsap
dit alles bij elkaar en de spareribs, na het ontvliezen (was ik zelf vergeten, grote zooi als je t later nog moet doen

de volgende dag de kamado lekker aangestoken, beetje kers en eikenhout er bij en de spareribs 2 uur laten roken. Vervolgens ingepakt en nog kleine 2 uur laten garen.
nadat ze klaar waren heb ik de overgebleven marinade voorzien van 4 scheppen bruine suiker en langzaam laten inkoken tot een mooie dikkere saus om de spareribs mee in te smeren. Nog even laten opdrogen en klaar waren ze

heerlijk gegeten, echter is iedereen altijd zo lovend over de iberico ribben. Deze waren van de sligro, zo’n 5kg doos uit de vriezer. Maar toch niet echt mijn favoriet. We hebben voorheen dik bevleesde ribben gehad maar dat vonden wij veel lekkerder. Maar al met al alsnog lekker gegeten!