- Berichten
- 4.941
Beste BBQgenoten,
Jullie lezen het goed. Iberico Secreto in de saté marinade. Ik voelde me toch een beetje een godslasteraar maar toch. Je ziet vandaag de dag mensen Waygu in de RUB zetten. Of dit mooie stukje vlees helemaal onder de saus smeren... Nou goed dan, ik ga het ook eens doen. Maar dan wel subtiel.
Voor de marinade heb ik 2 teentjes knoflook, 2 bolletjes stemgember, 1 rode peper, een flinke scheut ketjap manis, eetlepel zout en een eetlepel versgemalen peper gebruikt. Dit alles mooi gemengd en dat tezamen met een stuk Secreto van ongeveer 500gr in de vacuüm gedaan.
Dit ging voor 1,5 dag in de koelkast. Af en toe een beetje kneden. En dan praktiseren of ik er wel goed aan doe...
Voor de bereiding heb ik de trouwe ouwe weber weer eens aangestoken. Mooi vol met houtkool en een lekker heet vuur. Paar Stukjes cederhout er bij en gaan.
Het stuk Secreto uit de zak getoverd en op de grill. Eerst even kort indirect en daarna stevig aanzetten. Lekker veel draaien om het verbranden te voorkomen. Lekker vuurspektakel geeft dat.
Vrouwlief maakte ondertussen de nasi en de pindasaus.... jaaaa als je het fout doet doe je het ook goedfout hey
De brakken waren helemaal blij, want ze kregen weer Iberico. Lekker vlees met een vetje papa joepie.
Vlees dus snel naar binnen, aansnijden en lekker het bordje op gaan maken.
En hoe smaakt het dan. Vreselijk lekker natuurlijk. Wie zou dit nou niet lusten. Iberico Secreto met een zoete touch heerlijk man.
Maar of ik het vaker zal doen? Eigenlijk blijf ik het zonde vinden. Het vlees heeft van zich zelf al een geweldig lekkere smaak. Die hoef je niet te boosten met iets. Voortaan gebruik ik gewoon procureur steaks oid om dit zelfde gerecht te maken. Ik ben Iberico Secreto nog lang niet beu gegeten.
Bedankt voor het kijken en lezen.
(ps) De Secreto is niet door de pindasaus gegaan hoor. Dat kreeg ik niet over m'n hart...)
Jullie lezen het goed. Iberico Secreto in de saté marinade. Ik voelde me toch een beetje een godslasteraar maar toch. Je ziet vandaag de dag mensen Waygu in de RUB zetten. Of dit mooie stukje vlees helemaal onder de saus smeren... Nou goed dan, ik ga het ook eens doen. Maar dan wel subtiel.
Voor de marinade heb ik 2 teentjes knoflook, 2 bolletjes stemgember, 1 rode peper, een flinke scheut ketjap manis, eetlepel zout en een eetlepel versgemalen peper gebruikt. Dit alles mooi gemengd en dat tezamen met een stuk Secreto van ongeveer 500gr in de vacuüm gedaan.
Dit ging voor 1,5 dag in de koelkast. Af en toe een beetje kneden. En dan praktiseren of ik er wel goed aan doe...
Voor de bereiding heb ik de trouwe ouwe weber weer eens aangestoken. Mooi vol met houtkool en een lekker heet vuur. Paar Stukjes cederhout er bij en gaan.
Het stuk Secreto uit de zak getoverd en op de grill. Eerst even kort indirect en daarna stevig aanzetten. Lekker veel draaien om het verbranden te voorkomen. Lekker vuurspektakel geeft dat.
Vrouwlief maakte ondertussen de nasi en de pindasaus.... jaaaa als je het fout doet doe je het ook goedfout hey
De brakken waren helemaal blij, want ze kregen weer Iberico. Lekker vlees met een vetje papa joepie.
Vlees dus snel naar binnen, aansnijden en lekker het bordje op gaan maken.
En hoe smaakt het dan. Vreselijk lekker natuurlijk. Wie zou dit nou niet lusten. Iberico Secreto met een zoete touch heerlijk man.
Maar of ik het vaker zal doen? Eigenlijk blijf ik het zonde vinden. Het vlees heeft van zich zelf al een geweldig lekkere smaak. Die hoef je niet te boosten met iets. Voortaan gebruik ik gewoon procureur steaks oid om dit zelfde gerecht te maken. Ik ben Iberico Secreto nog lang niet beu gegeten.
Bedankt voor het kijken en lezen.
(ps) De Secreto is niet door de pindasaus gegaan hoor. Dat kreeg ik niet over m'n hart...)
Laatst bewerkt: