- Berichten
- 325
Laatst wat Iberico secreto bij beef en steak besteld.
En daar afgelopen weekend maar eens wat char siu van gemaakt. Ik ben nog niet zo ver gegaan als Noskos met het zelf maken van de char siu marinade, maar heb gewoon een potje Lee Kum Kee char siu saus bij de toko gehaald.
Ik heb de Lee Kum Kee char siu saus iets dunner gemaakt met scheutje Shao Hsing rijst wijn. Verder en drupje rode voedsel kleurstof toegevoegd (eigenlijk iets meer want ik shoot uit) Volgende keer doe ik wel handschoenen aan wanneer ik weer met kleurstof aan de slag ga want ik heb een oaar dagen met rode vlekken op m'n handen gelopen.
Secreto ingesneden, in de marinade voor ongeveer 8 uurtjes.
Eerst even indirect gerookt op ongeveer 110 graden met stukje kersenhout voor ongeveer 15 minuten.
Daarna direct grillen boven de kolen.
Met wat komkommer en madam janet sambal op een broodje, heerlijk!
Gelukkig heb ik nog een stukje secreto in de vriezer.
Alleen denk ik dat ik volgende keer de secreto op de soapstone afgrill. En in zuur ingelegde komkommer gebruik.
Als dit potje lee kum kee saus leeg is, dan ga ik ook een keer char siu saus vanaf scratch maken.
En daar afgelopen weekend maar eens wat char siu van gemaakt. Ik ben nog niet zo ver gegaan als Noskos met het zelf maken van de char siu marinade, maar heb gewoon een potje Lee Kum Kee char siu saus bij de toko gehaald.
Ik heb de Lee Kum Kee char siu saus iets dunner gemaakt met scheutje Shao Hsing rijst wijn. Verder en drupje rode voedsel kleurstof toegevoegd (eigenlijk iets meer want ik shoot uit) Volgende keer doe ik wel handschoenen aan wanneer ik weer met kleurstof aan de slag ga want ik heb een oaar dagen met rode vlekken op m'n handen gelopen.
Secreto ingesneden, in de marinade voor ongeveer 8 uurtjes.
Eerst even indirect gerookt op ongeveer 110 graden met stukje kersenhout voor ongeveer 15 minuten.
Daarna direct grillen boven de kolen.
Met wat komkommer en madam janet sambal op een broodje, heerlijk!
Gelukkig heb ik nog een stukje secreto in de vriezer.
Alleen denk ik dat ik volgende keer de secreto op de soapstone afgrill. En in zuur ingelegde komkommer gebruik.
Als dit potje lee kum kee saus leeg is, dan ga ik ook een keer char siu saus vanaf scratch maken.