BasBQ
Beef en Steak

Iberico ribs, past net πŸ˜‹

Laurens

Stoker
 
 
 
Berichten
319
Eerste paasdag heeft de Masterbuilt weer voor wat lekkers gezorgd. Deze keer Iberico spareribs.

De 7 ribben ontdaan van het vlies en in een dun laagje zelfgemaakte Kansas City dry rub gezet. Heb de ribben klaargemaakt volgens de 3-2-1 methode met 2 blokjes kersenhout.

Als de Q zo vol ligt, merk je toch wel dat de temperatuur wat lastiger te regelen is.

Het resultaat was goed. De smaak was mooi in balans. Sommige ribben waren botermals en andere ribben hadden nog wat meer bite, dus voor ieder wat wils.

AD69E5D1-6C70-4E26-AA01-ADB46E50B2D6.jpeg

F8D76057-6C63-45D9-93E0-6AE6261845FA.jpeg

D94C4299-1B7A-44E4-805E-3AF0BD239ACB.jpeg
B134D300-E7E6-473E-A076-FAC13E589951.jpeg
F12C6C7D-5D2A-43C5-99CF-BB9F5466EB3D.jpeg
92F66853-A83D-405B-87AC-2572FA3A9080.jpeg
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.077
Heb je daar nou stiekum ineens een rund tussen gelegd? Wat een kneiters zeg, lekker!
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.948
jeetje, wat een heerlijke berg eten.
wat dacht je: meteen maar voor de hele straat maken?
 

Laurens

Stoker
 
 
 
Berichten
319
Heb je daar nou stiekum ineens een rund tussen gelegd? Wat een kneiters zeg, lekker!
Je zou het bijna denken hΓ¨ πŸ˜‹

jeetje, wat een heerlijke berg eten.
wat dacht je: meteen maar voor de hele straat maken?
Dit was in totaal voor 5 volwassenen (1 rib pp) en 4 kindjes (1/2 rib pp). Bleef nog een halve rib over uiteindelijk.
Ps: uiteraard allemaal corona proof.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
14.684
Mooie verzameling ribs, daar wordt ik ook wel vrolijk van.
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.845
Mooie run zeg. En die ribben zien er goed bevleesd uit voor Iberico. Heel mooi hoe alles precies past in je Q. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Bovenaan Onderaan