BasBQ
Beef en Steak

Iberico ribben met ABTs

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.666
Gisteren voor een klein gezelschap iberico ribben met jalapeño poppers gemaakt.
Omdat gisteren ook F1 was ervoor gekozen om ze op de eastwood methode klaar te maken.

een aantal dagen geleden heb ik ook mijn jalapeñorackjes gekregen dus dit maar als bijgerecht gemaakt.
Omdat niet iedereen van pittig houd hier heb ik er ook met snoeppaprikas gemaakt

eerst ribben zuiver gemaakt en droog gedept.
omdat ik fan ben van zo min mogelijk kruiden (iberico is al heerlijk van zichzelf) ervoor gekozen om er 2 alleen maar in de pezo te zetten en 2 in de spare-rib rub van noskos.
206A0B4A-C3AE-4EF8-8699-ECDB96E9FC20.jpeg

64767160-9651-479D-A5AC-26564738DAFA.jpeg


de bbq aangemaakt op 150/160 graden en wat chunks appelhout erbij.

na ongeveer een uur heb ik de ABT’s erbij gezet en 2 ribben voor het eerst gelakt met
Stonewall baby back rib saus. (Wat ben ik daar fan van zeg)

ribben in een rackje om plaats te maken voor de ABT’s

6A2D907D-461B-47CF-BB14-505E0DB03109.jpeg

D18DFE94-244D-4843-9312-83F257EFA577.jpeg


vervolgens heb ik na een kwartier de ribben nog een keer gelakt met de stonewall baby back rib saus. (Had ik al verteld dat die fantastisch is?)

na 1 1/2 uur totaal waren de ribben klaar en konden we aanschuiven.
ACD0B992-F0B3-4CC6-9CE1-EFCC47C8140B.jpeg

BCAEE8E6-5B81-4983-8F20-F40E76AA0A0B.jpeg


1991C082-F01A-45DA-BCD0-71DC1E91AC23.jpeg

0088DBB1-0DD1-42B3-9F78-19A7CF4089D8.jpeg

C9C237E1-2FDA-41E9-8678-AD160D843F55.jpeg
 
Ze zien er lekker uit, zijn ze net zo mals als bij 123 bereiding of toch wat meer bite? De poppers van snoeppaprika vind ik super leuk, die ga ik zeker ook maken!
 
Ze hebben iets meer bite, maar dat vind ik juist lekker.

je moet bij de snoeppaprikas even opletten dat als je de wat grotere hebt je niet te enthousiast vulling erin stopt, dan wordt het snel te overheersend.
 
Zo lekker hoor, iberico ribben echt geweldig! De jalapeño poppers rack, bevalt dat een beetje of voelt het als een noviteit?
 
Iberico ribben moet ik ook nog eens ergens scoren. Ziet er naar uit dat ik dit online ga moeten bestellen ergens.
 
Zo lekker hoor, iberico ribben echt geweldig! De jalapeño poppers rack, bevalt dat een beetje of voelt het als een noviteit?

ik vind ze wel fijn, alleen de smallere vallen erdoor. Daar moet je creatief zijn met prikkers.
 
Niet vervelen om dit voorgeschoven te krijgen
 
Ziet er super goed uit! Die poppers met snoeppaprika’s is ook een goed idee!

Heb je de chuncks met het gebruik van de sloroler boven op de kolen of ertussen/eronder gelegd?
 
Ik heb geen slowroller gebruikt maar “gewoon” 2 halve plate setters.
verder 2 flinke stukken appelhout diep in de gloeiende kooltjes geduwd, meer dan een uurtje rook was niet nodig.
 
Ribben zien er goed uit , maar ff wat anders , zie op je profiel foto een groen ei en je bakt op een rooie 😅
 
Tja, ik mag ook wel eens ergens ander gaan kokkerellen. 😂😂
 
Terug
Bovenaan Onderaan