- Berichten
- 4.946
Beste BBQgenoten.
Gelukkig heb ik op de valreep nog even de BBQ uit het stof kunnen trekken. En vandaag heerlijk buiten in de zon kunnen vertoeven. Speciaal voor de wedstrijd bij de forumsponsor een Iberico rack besteld. En vandaag een overheerlijke Spaanse BBQ plate gemaakt. Hierbij het verslagje.
Zo als sommige al wel eens hebben kunnen lezen ben ik helemaal weg van Iberico vlees. Een rack heb ik al vaker gemaakt. Maar nog nooit hier gedeeld. Dat werd dus eens tijd. Het vlees heeft niet veel nodig. Er ging ruim zout op. Vooral in de vetlaag. Aan de vleeskant een beetje peper, knoflookpoeder en een beetje paprikapoeder voor het kleuren.
De bijgerechten koste het meeste tijd
Aardappels.
Kopje tomatensaus
3 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel Tijm
3 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
zout en peper naar smaak.
Groene bonen.
1kg sperziebonen
2 uien
5 tenen knoflook
handje amandelen
wat olie om te bakken.
noodmuskaat, zout.
Hierbij nog wat plaatjes, anders is het niet gebeurd
Vlees trimmen en botjes mooi schoon krabben. Daarna even kruiden en snel de koelkast in. Het vet begon al zacht te worden.
Toen aan de slag met de aardappels. Aardappels eerst even goed schoon gemaakt. Daarna 2min gekookt, aflaten koelen en in stukken gesneden. Zo is de aardappel iets bros en kan hij wat marinade opnemen.
Die kunnen nu even aan de kant. Tijd om de ui en knoflook even uit te bakken in de olie. Die gaan later over de boontjes. Zodra die mooi op kleur zijn schep ik ze uit de pan en laat ik ze uitlekken in keukenpapier. De ui en knoflookolie in de pan laten. Daar ga ik later de boontjes in bakken.
Het was een heerlijke dag. We zaten al vroeg buiten en daar moest op gedronken worden. Kon ik mooi even van het uitzicht op mn nieuwe BBQ hokje genieten. Is natuurlijk nog niet helemaal af. Maar kan iig al wel gebruikt worden.
Tegen een uurtje of vier mocht het vlees op de Q. En z'n drie kwartier later gingen de aardappelen op de andere BBQ.
Bier was ondertussen op. Tijd om eens aan de wijn te gaan. Weer eens wat anders.
Tegen de tijd dat het vlees bijna klaar was ben ik begonnen met het afmaken van de boontjes. Deze had ik heel kort in de stoomoven gehad. Ongeveer 8min. Zodat ze nog wel knapperig blijven. De pan met de knoflook olie stond al klaar. Even een handje amandelen pletten en aanzetten in de olie. Even later de bonen er bij en die even voorzien van wat grilstrepen.
Het stuk vlees was nu mooi 65gr kern, Tijd om van de Q te halen en even aan te zetten. Voor het gemak op de weber gedaan. Die was op hoge temperatuur ivm de aardappels. (Aardappels waren al wel van de Q)
Hoogste tijd om alles samen te gaan brengen en een leuke foto te gaan maken. De tafelgasten (vrouw en kids) kregen onderhand wel honger. Dus moest deze ouwe borrelaar maar eens even opschieten
Dat was me toch een partij lekker. Niet normaal. Dat Iberico vlees is en blijft toch wel heel erg lekker. Zeker met die Spaans georiënteerde bijgerechten. Ik kan iedereen aanraden dit eens te gaan maken.
Iedereen bedankt voor het lezen/kijken
Bram.
Gelukkig heb ik op de valreep nog even de BBQ uit het stof kunnen trekken. En vandaag heerlijk buiten in de zon kunnen vertoeven. Speciaal voor de wedstrijd bij de forumsponsor een Iberico rack besteld. En vandaag een overheerlijke Spaanse BBQ plate gemaakt. Hierbij het verslagje.

Zo als sommige al wel eens hebben kunnen lezen ben ik helemaal weg van Iberico vlees. Een rack heb ik al vaker gemaakt. Maar nog nooit hier gedeeld. Dat werd dus eens tijd. Het vlees heeft niet veel nodig. Er ging ruim zout op. Vooral in de vetlaag. Aan de vleeskant een beetje peper, knoflookpoeder en een beetje paprikapoeder voor het kleuren.
De bijgerechten koste het meeste tijd
Aardappels.
Kopje tomatensaus
3 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel Tijm
3 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
zout en peper naar smaak.
Groene bonen.
1kg sperziebonen
2 uien
5 tenen knoflook
handje amandelen
wat olie om te bakken.
noodmuskaat, zout.
Hierbij nog wat plaatjes, anders is het niet gebeurd

Vlees trimmen en botjes mooi schoon krabben. Daarna even kruiden en snel de koelkast in. Het vet begon al zacht te worden.


Toen aan de slag met de aardappels. Aardappels eerst even goed schoon gemaakt. Daarna 2min gekookt, aflaten koelen en in stukken gesneden. Zo is de aardappel iets bros en kan hij wat marinade opnemen.



Die kunnen nu even aan de kant. Tijd om de ui en knoflook even uit te bakken in de olie. Die gaan later over de boontjes. Zodra die mooi op kleur zijn schep ik ze uit de pan en laat ik ze uitlekken in keukenpapier. De ui en knoflookolie in de pan laten. Daar ga ik later de boontjes in bakken.


Het was een heerlijke dag. We zaten al vroeg buiten en daar moest op gedronken worden. Kon ik mooi even van het uitzicht op mn nieuwe BBQ hokje genieten. Is natuurlijk nog niet helemaal af. Maar kan iig al wel gebruikt worden.


Tegen een uurtje of vier mocht het vlees op de Q. En z'n drie kwartier later gingen de aardappelen op de andere BBQ.


Bier was ondertussen op. Tijd om eens aan de wijn te gaan. Weer eens wat anders.

Tegen de tijd dat het vlees bijna klaar was ben ik begonnen met het afmaken van de boontjes. Deze had ik heel kort in de stoomoven gehad. Ongeveer 8min. Zodat ze nog wel knapperig blijven. De pan met de knoflook olie stond al klaar. Even een handje amandelen pletten en aanzetten in de olie. Even later de bonen er bij en die even voorzien van wat grilstrepen.


Het stuk vlees was nu mooi 65gr kern, Tijd om van de Q te halen en even aan te zetten. Voor het gemak op de weber gedaan. Die was op hoge temperatuur ivm de aardappels. (Aardappels waren al wel van de Q)


Hoogste tijd om alles samen te gaan brengen en een leuke foto te gaan maken. De tafelgasten (vrouw en kids) kregen onderhand wel honger. Dus moest deze ouwe borrelaar maar eens even opschieten



Dat was me toch een partij lekker. Niet normaal. Dat Iberico vlees is en blijft toch wel heel erg lekker. Zeker met die Spaans georiënteerde bijgerechten. Ik kan iedereen aanraden dit eens te gaan maken.
Iedereen bedankt voor het lezen/kijken
Bram.
Laatst bewerkt: