Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Dacht eerst dat het aan het merk lag maar ook de "Cuban Marabu" ( rode dozen van Flames & Flavour) geven "vuurwerk" als je ze de vrije teugels geeft.@Ghost de black ranch marabu knettert bij mij ook op hoge temperaturen. Vandaar daar ik deze alleen voor l&s gebruik.
Die heb ik ook gehad maar die vond ik echt te erg vonken.........Mijn marabu is van welkoop.
Ik dus niet van wege te veel spetteren op hoge temperatuurZo weer op pad om een zak Dammers aan te schaffen. Ben ook een liefhebber van de marabu van houtskool.nl.
Tot nu toe gebruik ik hem alleen voor l&s.Ik dus niet van wege te veel spetteren op hoge temperatuur
En zo is het maar netBoys, wat Ewald zegt. Het is een natuur produkt, in L&S countries gemaakt. Vaak onder slechte arbeidsomstandigheden.
Wij vonken en knetteren ook wel eens.dus waarom mag het houtskool dat niet.
Dus, vlam in dat ding en gaan....prettig rokerig weekend
Houtskool is brandstof en moet neutraal zijn, van smaak (geen smaak.)Ik gebruik diverse soorten afhankelijk van wat er op gaat of wat ik wil testen. Ik hou wel van een uitgesproken smaak, maar dat is heel persoonlijk. Nog heel veel uit te proberen. Onderstaand mijn huidige houtskool.
Dammers
Kj Big Block
Bastard Marabu Cuba
Big Green Egg standaard
Black Ranch Quebracho
Rokerige smaak komt van rookhout niet van houtskool, die typische BBQ smaak komt onder andere door de PAK's die op je product neerslaat en het rookhout.Sorry, maar deze snap ik niet. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden waarbij juist die rokerigheid en/of smaak gewaardeerd wordt. Ik beschouw gas van een gas barbecue als brandstof. Alles wat ik in mijn kamado gooi is iets wat smaak kan geven. Bovendien is moeten hier geen kwestie. Mijn achtertuin is geen wedstrijd
Rokerige smaak komt van rookhout niet van houtskool, die typische BBQ smaak komt onder andere door de PAK's die op je product neerslaat en het rookhout.
Daar heeft je houtskool maar zijdelings mee te maken, daar verbranden de vetten in die voor de PAK's zorgen.
Heel vreemd maar er zijn mensen die de geur die van de Quebracho afkomt rokerig noemen.@Ewald betekent dat bijvoorbeeld dat de Black Ranch Quebracho, die toch wel een rokerige smaak afgeeft als ik dat van anderen hoor, PAK's afgeven? en heeft dit dan te maken met het onvolledige verbranding van de houtskool of wat is anders de reden dat ze meer PAK's afgeven dan bijvoorbeeld neutrale houtskool?
Bedankt voor de toelichting. Altijd fijn wat bij te leren vooral over PAKs .Heel vreemd maar er zijn mensen die de geur die van de Quebracho afkomt rokerig noemen.
Terwijl anderen waaronder ik het vinden ruiken alsof de buurman in de zomer zijn tuinhek in de carboleum zet, of zijn schuurdak van een nieuwe teerlaag voorziet. Het zijn de teerresten in de houtskool die door onvolledige pyrolisatie verbranden.
Als ik daarintegen een stukje rokend appelhout of eik of beuken of ander echt rookhout ruik dan is er toch een wereld van verschil.
Het is een groot misverstand dat houtkool rookgeur af moet geven.
PAK's heeft overigens niet alleen met je houtskool zelf te maken. PAK''s worden ook gevormd door het verbranden van het vleesvet in de gloeiende kolen. Hetzij briketten, hetzij houtskool en zelfs met gas. PAK's zijn aromatische koolwaterstoffen, en die gevormd worden door het vleesvet geven oa die typische BBQ smaak
Quebracho komt ui Argentinie, de manier van BBQ en daar is anders met wat wij doen. Zij grillen voornamelijk op open vuur of open bbq's en ze garen dan vaak langzaam. Dus of het vuur moet niet te heet zijn of het rooster hangt hoog boven de gloeihaard. En daar is quebracho perfect voor. En dat het stinkt hebben ze geen last van want ze hebben geen gesloten BBQ waar die dampen gevangen worden gehouden.