BasBQ
Beef en Steak

Hot Sauce - Gefermenteerde Madame Jeanette Mango Hot Sauce!

Mijn brouwsel staat ondertussen wel bijna 2 weken, vooral de stukken mango kleuren wel (naar bruinig toe). Is dat bij jou ook zo @Sander72 ? De fermentatie gaat wel goed, wordt zurig en de pot boert goed, maar ben wel benieuwd of hij straks zn gele kleur houdt...
 
Bruinig? Gedver. Hou je de boel wel uit de zon? Zou geel en oranje moeten blijven. Staat alles wel onder water/pekel?
 
Nu de tweede batch klaar is met fermenteren en gebotteld kon worden heb ik er eindelijk voor gekozen het productie-proces wat verder te automatiseren door te investeren in nieuwe apparatuur. Herinvesteren in het bedrijf om de productie op peil te houden en op tijd uit te kunnen leveren aan de klanten. Met gepaste trots presenteer ik jullie deze diepte investering:

SDJ_1658.JPG


Mijn vader en ik hebben een hele week meivakantie nodig gehad voor de assemblage. Het was geweldig!
 
Als hete peper fanaat ben ik zeer benieuwd naar de smaak.
Ga eens verse pepers scoren en dit ook eens proberen.
 
Lekker doen Ronny, hartstikke leuk!
 
Heel benieuwd!! Zal alvast even een mooi vleesje in huis halen om hem uit te proberen

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
wat een ontzettend gave kraan
#bijnavaderdag
 
Heel netjes! Ziet er nog steeds prachtig uit! Heeft deze serie nou echt zes weken gestaan? Als ik jouw was zou ik wat meer investeren in automatiseren, dat zal zeker het werkplezier nog meer ten goede komen ;)

De mijne moet nog 2 weken. Hij is de eerste week dus wel verkleurd ("bruinig" was misschien de verkeerde term, ik denk dat het eindresultaat oker wordt). Dit is kennelijk mijn eerste fermentatie die echt niet tegen daglicht kan :rolleyes: Hij smaakt nog steeds echt goed en wordt ook beter, boert goed, dus ik vertrouw het nog steeds wel.

Tel ik goed dat jij dan uit 1 batch (ik heb ook jouw originele verhoudingen uit de startpost gepakt) zo'n 17 flesjes kan halen? Ik zit ook te kijken of ik die flesjes kan scoren maar je wil wel van tevoren inschatten hoeveel ml eindproduct je er aan gaat overhouden.
 
Op de foto zie je slechts een deel van de productie uit deze tweede batch. Die tweede batch was een dubbele lading omdat er blijkbaar heel veel interesse was onder de Foodporn-vrienden. Ik denk dat ik een kleine 2 liter saus haal uit dat initiële recept. Dat is vooral omdat ik die verzuurde pekel ook erg lekker vind in de saus, dus eerst giet ik dat vocht - na het fermenteren - af in een kom en bewaar die even. Tijdens het blenderen gebruik ik die vrijwel geheel weer in de saus en bind en homogeniseer ik die met xanthaan. Als je niet wil binden zal je minder verzuurde pekel gebruiken en heb je minder productie en is de saus minder fris. Dus het ligt ook een beetje aan je persoonlijke smaak hoeveel je wil verdunnen. Ik kocht de eerste keer 25 flesjes van 100 ml omdat het dan ook een fractie voordeliger wordt - maar het blijft een dure grap. Je zou ook 200 ml flesjes kunnen kopen, die zijn in verhouding veel aantrekkelijker geprijsd!
 
Succes!
 
Beste Sander72,
Een flesje van je hot sauce van een collega ontvangen en daardoor op dit interessante forum terecht gekomen. Ik ben zeer te spreken over je creatie en bij deze mijn complimenten. Ik heb het flesje vorige week gekregen en na 24 uur was de helft al op... Dus dacht vandaag ik ga het zelf maken en dan iets zoeter. Ben erg benieuwd naar het resultaat.
Mag ik vragen waar je de flesjes ed vandaan hebt gehaald?

IMG_6378.jpeg
 
Ik ben zeer te spreken over je creatie en bij deze mijn complimenten.

Wat leuk om te horen! Hartstikke fijn.

Ik ben zo benieuwd hoe zoet overeind blijft. Het punt met mango en ook de framboos is dat de suikers opgebruikt worden bij de vergisting. Ik ben erg benieuwd wat dat doet met de smaak.

Flesjes, kurk en die krimp-sleave komen bij die leverancier vandaan die op de doos staan bij die foto met de kraan. Labels print ik zelf.

Veel succes!
 
Mooi verslag Sander. Duidelijk uitgelegd.
dat moest ik dan ook maar eens gaan maken! 🔥
 
Voor mijn verjaardag wat mooie fermentatiespullen gekregen dus ik waag ook een poging. Mijn pepers waren alleen wel een flink stuk groter dus de verhouding was een beetje gokken 😅 Ik heb er gewoon wat extra mango, kumquat en gember bij gedaan.

PXL_20210618_124833398.jpeg


Ik heb het gekookte pekelwater er heet bij gedaan. Uit jouw oorspronkelijke post was het mij niet heel duidelijk of dit de bedoeling was of niet 🤔

PXL_20210618_132521017.jpeg
 
Ik heb het gekookte pekelwater er heet bij gedaan.
Ai, als hobbybrouwer denk ik dat je nu problemen gaat krijgen met fermenteren :unsure:

Nou ja..... je kunt dan altijd nog een wild gistje oppikken als het is afgekoeld ;)
 
Tja... dat was nou net niet de bedoeling Marc, je hebt die wilde gisten juist nodig voor de fermentatie. Kijk ook uit dat je de boel eerst goed laat afkoelen voordat het waterslot erop gaat. Hou even in de gaten, als het de komende dagen druk en borrels gaat geven kan het nog goed komen. Ik duim voor je!
 
Tja... dat was nou net niet de bedoeling Marc, je hebt die wilde gisten juist nodig voor de fermentatie. Kijk ook uit dat je de boel eerst goed laat afkoelen voordat het waterslot erop gaat. Hou even in de gaten, als het de komende dagen druk en borrels gaat geven kan het nog goed komen. Ik duim voor je!

Na de reactie van @EasywoodsQ vreesde ik er al voor. Wellicht handig om het even te updaten in je post. Voor de noobs onder ons 😅 als er helemaal niks gebeurt kan ik beter overnieuw beginnen dus?
 
Na de reactie van @EasywoodsQ vreesde ik er al voor. Wellicht handig om het even te updaten in je post. Voor de noobs onder ons 😅 als er helemaal niks gebeurt kan ik beter overnieuw beginnen dus?
Als het mijn brouwsel was zou ik er, als alles op kamertemperatuur is gekomen nog stukje gember aan toevoegen met de hoop dat de gist die daar op zit al het werk gaat doen 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan