- Berichten
- 2.778
Vandaag eens wat anders gemaakt .
Hongaarse Kip met pasta.
Ingrediënten & hoeveel heden:
3a4 kippen poten.
Kop kook room of crème fraiche
Kop gezeefde tomaten
Kop kippen bouillon
3 tenen knoflook
2 kleine uien
3 eetlepels paprika poeder
2 eetlepels bloem of meel
1 eetlepel bruine suiker
Roomboter
Olie
Peper en zout
Doe een klont boter met een scheut olie in de skillet en laat het op temperatuur komen op de Q met open deksel directe opstelling.
Wrijf de poten in olie met pezo.
En doe ze in de skillet.
Wanneer ze al wat bruin worden en de eerste vetten en sappen in de pan zitten grill je de poten verder op het rooster en fruit je de uien en knoflook in de skillet.
Vervolgens doe je de paprika poeder / meel/ suiker er bij en roer je dit goed door en even verhitten.
Dan voeg je de tomaten puree toe en goed door roeren.
Als de poten mooi gerild zijn (hoeven niet gaar te zijn )mogen in de skillet en schep je de saus over de poten .
De Q richt je nu indirect in en regel hem af op 200 graden. Daar mag hij een half uurtje in . Ondertussen kook je de pasta met wat zout en eventuele overgebleven bouillon en na het afgieten nog een klontje roomboter er bij door husselen.
Na een halfuur haal je de poten uit de skillet en voeg je de crème fraiche/room toe en op smaak pezo , goed door roeren en leg je de poten weer terug in de saus en laat je hem nog 5 min op de Q.
Pootje op bord met saus , pasta er bij .
Eet smakelijk
.
Hongaarse Kip met pasta.
Ingrediënten & hoeveel heden:
3a4 kippen poten.
Kop kook room of crème fraiche
Kop gezeefde tomaten
Kop kippen bouillon
3 tenen knoflook
2 kleine uien
3 eetlepels paprika poeder
2 eetlepels bloem of meel
1 eetlepel bruine suiker
Roomboter
Olie
Peper en zout
Doe een klont boter met een scheut olie in de skillet en laat het op temperatuur komen op de Q met open deksel directe opstelling.
Wrijf de poten in olie met pezo.
En doe ze in de skillet.
Wanneer ze al wat bruin worden en de eerste vetten en sappen in de pan zitten grill je de poten verder op het rooster en fruit je de uien en knoflook in de skillet.
Vervolgens doe je de paprika poeder / meel/ suiker er bij en roer je dit goed door en even verhitten.
Dan voeg je de tomaten puree toe en goed door roeren.
Als de poten mooi gerild zijn (hoeven niet gaar te zijn )mogen in de skillet en schep je de saus over de poten .
De Q richt je nu indirect in en regel hem af op 200 graden. Daar mag hij een half uurtje in . Ondertussen kook je de pasta met wat zout en eventuele overgebleven bouillon en na het afgieten nog een klontje roomboter er bij door husselen.
Na een halfuur haal je de poten uit de skillet en voeg je de crème fraiche/room toe en op smaak pezo , goed door roeren en leg je de poten weer terug in de saus en laat je hem nog 5 min op de Q.
Pootje op bord met saus , pasta er bij .
Eet smakelijk

Laatst bewerkt: