- Berichten
- 5.532
4e Jaar op rij de traditionele Appeltaart van appels uit eigen tuin.
Superlekker en dat komt hoofdzakelijk omdat ik de appels vrij vroeg pluk. (James Grieve) wat al erg lekkere appels zijn, in Engeland worden deze appels nog veel gebruikt om Cider te maken.
Ik pluk ze vrij vroeg, want dan zijn ze nog lekker zuur met weinig zoet, dat zoetje krijgen ze wel van de suiker waardoor je een heerlijke fris zoetzure appeltaart krijgt. Alleen met Granny Smith appels uit de winkel kom ik daarbij qua smaak in de buurt.
Wederom Bastognekoeken op de bodem verkruimeld om het overtollige vocht te absorberen, en voor nog meer smaak.
Heel belangrijk vind ik ook dat je de appels in kleine blokjes/stukjes snijdt, ongeveer net zo groot als een gewelde rozijn, daardoor worden de appels boterzacht, het lijk wel of ze smelten samen met de suiker en kaneel. Als je de appels te grof snijdt of In schijven krijg je meestal van die droge zompige taaie stukken/schijven, dat vind ik niet lekker.
De overburen hebben ook weer genoten van de taart, ik kreeg zojuist een appje.
2 uur en 30 minuten bij 175- 180 graden Celsius heeft hij op de BBQ gestaan. de volledige korst was weer heerlijk gaar en krokant
Superlekker en dat komt hoofdzakelijk omdat ik de appels vrij vroeg pluk. (James Grieve) wat al erg lekkere appels zijn, in Engeland worden deze appels nog veel gebruikt om Cider te maken.
Ik pluk ze vrij vroeg, want dan zijn ze nog lekker zuur met weinig zoet, dat zoetje krijgen ze wel van de suiker waardoor je een heerlijke fris zoetzure appeltaart krijgt. Alleen met Granny Smith appels uit de winkel kom ik daarbij qua smaak in de buurt.
Wederom Bastognekoeken op de bodem verkruimeld om het overtollige vocht te absorberen, en voor nog meer smaak.
Heel belangrijk vind ik ook dat je de appels in kleine blokjes/stukjes snijdt, ongeveer net zo groot als een gewelde rozijn, daardoor worden de appels boterzacht, het lijk wel of ze smelten samen met de suiker en kaneel. Als je de appels te grof snijdt of In schijven krijg je meestal van die droge zompige taaie stukken/schijven, dat vind ik niet lekker.
De overburen hebben ook weer genoten van de taart, ik kreeg zojuist een appje.
2 uur en 30 minuten bij 175- 180 graden Celsius heeft hij op de BBQ gestaan. de volledige korst was weer heerlijk gaar en krokant
Laatst bewerkt: