BasBQ
Beef en Steak

Het geheim van den worstmaker

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.366
Deze PDF kwam ik tegen tijdens mijn speurtocht naar een recept van Theeworst.
De 1 vindt Theeworst afschuwelijk de ander vindt het verrukkelijk. Ik ben helemaal verzot op theeworst, dus vroeg ik mij af of je het zelf kan maken.
Het geheim van den worstmaker uit 1936
Lees ook vooral de spreuken die er tussen staan.
De PDF is te downloaden via onderstaande link.
Geweldig.


Het geheim van den worstmaker cover2.jpg
 
Laatst bewerkt:

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
14.681
Heel gaaf Jet! Bedankt voor het delen.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.429
Erg leuk boek, ik las ergens commentaar van slager Bert die zei: lees in de recepten voor Salpeter Colorozo en het zoutgebruik is een beetje aan de hoge kant.
Voor broodbeleg gebruikt de auteur van Charcuterie 2, Paul van Trigt 18 gram zout/kilo
Voor verse worst gebruiken we meestal 15 gram zout per kilo (bijvoorbeeld recepten uit de worstenbijbel)
Dat vind ik al een flinke zoute bek, ik gebruik 10 tot 12 gram zout per kilo, voor verse worst.
 

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.224
Zout is altijd naar smaak @Ewald.. Sinds mijn zoon met ons mee eet proberen we het zout pas toe te voegen op ons bord, zodat mini-Sandyman zoutloos kan mee-eten. Ik betrap mezelf er op dat ik af en toe al een eind op weg ben met mn bordje voordat ik het zout pas mis. In mijn beleving voeg je ook minder zout toe op je bord dan dat je in de pan zou doen.

Qua broodbeleg moet je wel wat hoger in zout zitten, maar dat is omdat je het koud eet en daardoor minder proeft, dus dat vang je weer op met Zout. Zo zegt Meneer Wateetons dat in Over Charcuterie, althans.

Dat vind ik al een flinke zoute bek
Ps. ik beaam wat je zegt btw. ;)
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.945
Das een leuke.
Zal hem eens binnenhalen.
Ben benieuwd

Thnx Jet
 
Bovenaan Onderaan