BasBQ
Beef en Steak

Hamburger ala Heston

 
 
 
 

JaapAap

Pitmaster
Berichten
575
Onlangs de aflevering over hamburger van "in search of perfection" bekeken en dit proberen te evenaren.

Begonnen met het maken van broodjes.
d4f379325dd2956eb19738cd12460cf4.jpg
a33f9e6fbe76c9cc163344de6cf3d380.jpg
0897bcc9fb689e06b3718ac3b6765bc4.jpg
8c4c8450d5706ca9068a52bac79c0548.jpg


Toen de burgers gemaakt door rundergehakt op de vezel in een rol te doen en daar burgers van gesneden zodat alle vezels dezelfde kant op staan
3186f7f502e33f195571b3a5e31b70f6.jpg
0cf49c73907f2edd75cc89feb94c109b.jpg


Toen de burgers gebakken ook nog uien met balsamico gemaakt en zoete aardappel. Als voorgerecht een sat?tje van kipfilet. Hieronder de rest van de foto's
c092082db2634ce808f77479bcb45310.jpg
c617d2c641f1b554cabc7978ca1fd1c9.jpg
208f7aea7332b14e41ef5e088d492aae.jpg
cd3b2dd5a7c0be3d338ad065eb8ee290.jpg
704be361432e333dfe576dcb2d231af6.jpg
14162edce3c5ee803c8bd6054732abff.jpg


Wat vonden we ervan? De broodjes waren super! Zacht en stevig, je kon alles op de burger in ??n keer zonder knoeien nuttigen. Dit gaan we vaker doen.
 
Fraai!
 
Ok, broodje was top, maar hoe was de burger?
 
Nice, had je het gehakt ook door verschillende platen gedraaid zodat er nog wat dikkere stukken door zaten?
 
Mooie burger. Had graag geproefd
 
Keurig! Ook leuk mixje van uitjes, top!

Zit er nog een verhaal achter het gehakt dat zo in het plastic gerold zit?
Snijd je daar de burgers vanaf?
 
Bobvt78 zei:
Keurig! Ook leuk mixje van uitjes, top!

Zit er nog een verhaal achter het gehakt dat zo in het plastic gerold zit?
Snijd je daar de burgers vanaf?

Ja, alle "gehaktdraden" staan dezelfde kant op. Dat geeft volgens Heston een betere bite. Wat ook zo is de burger is daardoor eenvoudiger als geheel te eten.
 
Heerlijk, dit lijkt me iets voor zondag!
 
JaapAap zei:
Ja, alle "gehaktdraden" staan dezelfde kant op. Dat geeft volgens Heston een betere bite. Wat ook zo is de burger is daardoor eenvoudiger als geheel te eten.

Top, dank voor de tip! Gaan we wat mee doen!
 
JaapAap zei:
Ja, alle "gehaktdraden" staan dezelfde kant op. Dat geeft volgens Heston een betere bite. Wat ook zo is de burger is daardoor eenvoudiger als geheel te eten.

Ik dacht dat je daarvoor het gehakt zelf moest draaien. Maar jij hebt dus gehakt van de slager gebruikt lees ik.

Kun je misschien wat meer vertellen over hoe je dat dan in een rol krijgt zodat de draden dezelfde kant opstaan? Wil dat ook wel eens proberen om te kijken hoe dat smaakt :)
 
Die gaat ik ook doen... :D
 
dromer1967 zei:
JaapAap zei:
Ja, alle "gehaktdraden" staan dezelfde kant op. Dat geeft volgens Heston een betere bite. Wat ook zo is de burger is daardoor eenvoudiger als geheel te eten.

Ik dacht dat je daarvoor het gehakt zelf moest draaien. Maar jij hebt dus gehakt van de slager gebruikt lees ik.

Kun je misschien wat meer vertellen over hoe je dat dan in een rol krijgt zodat de draden dezelfde kant opstaan? Wil dat ook wel eens proberen om te kijken hoe dat smaakt :)

Gehakt komt met een bepaalde structuur uit de gehaktmolen ook bij de slager. Aks je deze structuur allemaal dezelfde kant op legt liggen alle "vezels" dezelfde kant op en kun je makkelijker happen en heb je meer smaak volgens heston.
 
Terug
Bovenaan Onderaan