BasBQ
Beef en Steak

Ham - Honey and Mustard Glazed

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.917
Beste BBQ-vrienden!

Vrijdag wil ik een feestelijke ham serveren voor mijn familie verjaardagsfeestje. Het prachtige recept van Piet heeft mij ge?nspireerd. Ik maak een Honey and Mustard Glazed Ham!



Met deze kruiderij maakte ik de pekel, even lekker doorkoken voor optimale smaakoverdracht en toen terugkoelen:



Ik kocht een mooi stuk platte bil van Duroc varken, deze weegt een kleine 3 kilo:



In de pekel met een pannetje erop om hem onder te houden, in de koelkast tot donderdagochtend!



Donderdag mag 'ie zachtjes drogen en ben ik hier weer terug!
 
Ik ben nieuwsgierig :)
 
Heb je de uitnodigingen al verstuurd? Hier nog niets ontvangen..... :p

Wij zijn toch ??n grote BBQ-familie?
 
Echte vrienden hoef je toch niet uit te nodigen? Die komen gewoon langs!
 
Sander72 zei:
Echte vrienden hoef je toch niet uit te nodigen? Die komen gewoon langs!

pas op met wat je zegt  ;)
 
Denk dat je aan 3 kilo niet genoeg gaat hebben als we komen...  :D
 
Op donderdagochtend uit de pekel en drogen in de koelkast:



Er zat onder en boven een plekje van de emmer en het gewicht op de kop.

Spulletjes voor de glaze klaar:



En toen lekker zachtjes roken:



Kijk die coating... mooi!



Ham aansnijden, was wel spannend hoor... was 'ie mooi?



Hij was erg mooi, maar helaas was de pekel niet helemaal door en door getrokken... misschien had ik er toch ook bij moeten injecteren?
Nu was de kern wat grijziger en miste daar ook wat zout/smaak... werd ruimschoots gecompenseerd door het heerlijke rooksmaakje rondom.



Bij het diner die avond (mijn verjaardagshammetje!) was het heerlijk, maar haast nog wel lekkerder de volgende dag bij de lunch:



Wat heerlijk zeg, deze gaan we vaker maken!

Bedankt voor je inspiratie en je tips onderweg Piet!
 
leuk topic! Mooi resultaat ook vind ik! en de foto's mogen er zeker zijn!
 
Bij die dikke stukken is injecteren wel aan te bevelen inderdaad, MAAR: ziet er wel heel erg zalig uit zeg. En heel lekker heerlijk, zoals Dominique zou zeggen.

Maar waar ik natuurlijk op zit te wachten is de post van die ribbenkast... :)
 
Die mag pas dit laatste weekend toch? Het is Steven deze maand!
 
Emiel, graag wil ik iets opvoeren ter verdediging van Jeroen... hij heeft mij onderweg en zelfs vooraf enorm mentaal bijgestaan.
Heel veel dank daarvoor Goede Vriend Jeroen, maar nog eventjes geduld dus! ;)
 
Sander72 zei:
Emiel, graag wil ik iets opvoeren ter verdediging van Jeroen... hij heeft mij onderweg en zelfs vooraf enorm mentaal bijgestaan.
Heel veel dank daarvoor Goede Vriend Jeroen, maar nog eventjes geduld dus! ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan