- Berichten
- 4.941
Zo als jullie misschien al weten heb ik toch wel een zwak voor Iberico vlees. De smaak is zo puur en lekker. Altijd weer een feestje om te maken.
Nu maak ik mijn rundersteaks tegenwoordig altijd met een drybrine. Dus waarom de Iberico niet eens proberen. Normaal gaat er Zout, peper, knoflook en een beetje paprikapoeder over het vlees. Maar nu de procureur steaks alleen voorzien van zeezout voor een drybrine. Vlees rondom bedekken met zout en dan onafgedekt in de koelkast. Dat kan overnacht. Of zo als ik vaak doe vroeg in de ochtend en dan in de avond op de Q. Hierbij wat plaatjes
Drybrine van het vlees.
Na een lange dag in de koelkast mocht het op de Q. Eerst indirect garen tot 60gr kern. Beetje cederhout stukjes er bij voor de rook. Daarna spektakel. Afgrillen maar.
Met een mooi korstje er op kon het vlees van de grill. En op de plank rusten. Even een gietijzer pan voor verwarmen. Kon daar het getrancheerd vlees mooi in.
Vrouw lief maakte een heerlijk lauw warme paprika salade met een zuurtje. Een heerlijke spaanse tortilla. Dit samen op een bord was puur feest voor de smaak papillen.
We hebben weer heerlijk gegeten. De drybrine is heel goed bevallen. Deze steaks krijgen voortaan enkel deze behandeling. Op mijn Iberico vlees komen geen kruiden meer. Dit is zo puur en zo lekker, Fantastisch gewoon.
Bedankt voor het lezen en kijken
Bram.
Nu maak ik mijn rundersteaks tegenwoordig altijd met een drybrine. Dus waarom de Iberico niet eens proberen. Normaal gaat er Zout, peper, knoflook en een beetje paprikapoeder over het vlees. Maar nu de procureur steaks alleen voorzien van zeezout voor een drybrine. Vlees rondom bedekken met zout en dan onafgedekt in de koelkast. Dat kan overnacht. Of zo als ik vaak doe vroeg in de ochtend en dan in de avond op de Q. Hierbij wat plaatjes
Drybrine van het vlees.
Na een lange dag in de koelkast mocht het op de Q. Eerst indirect garen tot 60gr kern. Beetje cederhout stukjes er bij voor de rook. Daarna spektakel. Afgrillen maar.
Met een mooi korstje er op kon het vlees van de grill. En op de plank rusten. Even een gietijzer pan voor verwarmen. Kon daar het getrancheerd vlees mooi in.
Vrouw lief maakte een heerlijk lauw warme paprika salade met een zuurtje. Een heerlijke spaanse tortilla. Dit samen op een bord was puur feest voor de smaak papillen.
We hebben weer heerlijk gegeten. De drybrine is heel goed bevallen. Deze steaks krijgen voortaan enkel deze behandeling. Op mijn Iberico vlees komen geen kruiden meer. Dit is zo puur en zo lekker, Fantastisch gewoon.
Bedankt voor het lezen en kijken
Bram.
Laatst bewerkt: