- Berichten
- 1.935
Naar een recept uit de Allerhande
2 grote Augergines of 3 tot 4 kleine
Olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 blikken gepelde tomaten a 400 gr. (Heinz)
2 tl. suiker
100 gr. Parmezaanse kaas (zelf raspen van een stuk Grano Padano, geen zakje kant en klaar)
2 zakjes mozzarella a 125 gr. (Galbani) in plakken
1 bakje verse Basilicumblaadjes (15 gr.)
Ovenschaal (20x30 cm.)
Steek de BBQ aan en maak hem gereed voor direct en indirect.
1. Snijd de Aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm. dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten (royaal) met zout (niet te veel) en laat ze in een vergiet 20 min uitlekken.
2. Verhit 3 el. Olijfolie in een koekenpan/skillet en fruit de ui en de knoflook op zacht vuur totdat de uitjes licht gaan verkleuren (5 min.) Let op dat de knoflook niet verbrandt. Voeg de tomaten toe en roer deze met een houten lepel in kleine stukjes (beter kun je de tomaten eerst in stukken snijden). Breng deze op smaak met de suiker, zwarte peper uit de molen en zout. Laat vervolgens 15 min. zachtjes inkoken.Spoel de Aubergines goed af met koud water en dep droog met keukenpapier.
3. Grill de Aubergines aan beide kanten direct. Daarna de BBQ afregelen op 180 gr.C voor indirect.
4. Leg een laag Aubergines in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met Parmezaanse kaas en leg er een paar plakken Mozzerella op. Scheur of knip wat blaadjes Basilicum in stukken en strooi erover.
Herhaal "stap 4" tot alles op is, eindig met Tomaten, Mozzarella, Basilicum.
Indirect op de BBQ, 180 gr.C, 40-60 min.
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken, en daarna opwarmen (180 gr.C, 20 min.)
Koud is het ook erg lekker. Heerlijk met ciabatta als hoofdgerecht en als bijgerecht heerlijk bij geroosterd vlees of vis.
Laatst bewerkt door een moderator: