- Berichten
- 275
Een heerlijke, simpele en snelle groene curry met kip van de bbq. Doe er je voordeel mee!
Voor vier personen:
600 gram kippendijen
4 el Groene Curry-kruiden (Jonnie Boer)
2 el van je favoriete kip rub
Handje verse sperziebonen
Blokje verse gember
Bosje verse koriander
300 ml kokosmelk
350 gram rijst
2 el vissaus
2 limoenen
3 tenen knoflook
2 lente-uitjes
1 aubergine
1 rode ui
Olijfolie
Naanbrood
Dutch Oven
Staafmixer
Stook de bbq op voor een korte directe sessie op zo’n 200 graden. Laat de Dutch Oven mee opwarmen. Snijd ondertussen de rode en lente-uien fijn en maak van de aubergine kleine blokjes. Dop de boontjes en halveer ze.
Mix een deel van de verse korianderblaadjes met olijfolie, de currykruiden, knoflook en gember tot een pasta.
Snijd de kippendijen in grove stukken en rub ze in met je favoriete kruiden, ik heb gekozen voor Grill Me If You Can van Smack it Spices. Een rub met mosterd, paprika en komijn.
Gril de stukken kip kort tot er een paar grilstrepen op zitten. Precies dat moment vergeten op de foto te zetten. Fruit dan de uien aan in de Dutch Oven in olijfolie, voeg de pasta toe en laat kort bakken.
Voeg de aubergine, sperziebonen en kip toe en blus af met kokosmelk.
Bouw de bbq nu om naar een indirecte setting. Voeg de vissaus toe laat de pan rustig sudderen voor een minuut of 20. Kook nu ook de rijst en warm het naanbrood mee op in de bbq.
Roer de curry nog een keer door en proef de smaak. Voeg eventueel wat kruiden, zout, peper of vissaus toe. Schep de rijst op een bord met wat curry. Maak af met een paar korianderblaadjes, wat partjes limoen en een stukje naanbrood. Eet smakelijk!
Voor vier personen:
600 gram kippendijen
4 el Groene Curry-kruiden (Jonnie Boer)
2 el van je favoriete kip rub
Handje verse sperziebonen
Blokje verse gember
Bosje verse koriander
300 ml kokosmelk
350 gram rijst
2 el vissaus
2 limoenen
3 tenen knoflook
2 lente-uitjes
1 aubergine
1 rode ui
Olijfolie
Naanbrood
Dutch Oven
Staafmixer
Stook de bbq op voor een korte directe sessie op zo’n 200 graden. Laat de Dutch Oven mee opwarmen. Snijd ondertussen de rode en lente-uien fijn en maak van de aubergine kleine blokjes. Dop de boontjes en halveer ze.
Mix een deel van de verse korianderblaadjes met olijfolie, de currykruiden, knoflook en gember tot een pasta.
Snijd de kippendijen in grove stukken en rub ze in met je favoriete kruiden, ik heb gekozen voor Grill Me If You Can van Smack it Spices. Een rub met mosterd, paprika en komijn.
Gril de stukken kip kort tot er een paar grilstrepen op zitten. Precies dat moment vergeten op de foto te zetten. Fruit dan de uien aan in de Dutch Oven in olijfolie, voeg de pasta toe en laat kort bakken.
Voeg de aubergine, sperziebonen en kip toe en blus af met kokosmelk.
Bouw de bbq nu om naar een indirecte setting. Voeg de vissaus toe laat de pan rustig sudderen voor een minuut of 20. Kook nu ook de rijst en warm het naanbrood mee op in de bbq.
Roer de curry nog een keer door en proef de smaak. Voeg eventueel wat kruiden, zout, peper of vissaus toe. Schep de rijst op een bord met wat curry. Maak af met een paar korianderblaadjes, wat partjes limoen en een stukje naanbrood. Eet smakelijk!