Beef en Steak

Grizzly grill elite 2021

Eerste ronde gehad. Zes uurtjes voor twee kleine maar erg lekkere ribjes (we houden van lekker, niet persé veel).

De inkbird lijkt z'n werk mooi te doen. Goed de temperatuur in de gaten te houden tussentijds . Af en toe een paar tikjes moeten geven voor wat meer of minder. Maar redelijk in de buurt van de 125 graden kunnen houden.

Denk dat ik hem wat te veel heb vlammen aan het begin, of nog geen goede stapel kolen had. Want na 5 uurtjes liep de temperatuur wat terug. Beetje kolen bij gedaan weer vlot goed op warmte gekregen .

Al met al heerlijke ervaring. Ook tof dat niet alles meteen helemaal lukt. Woensdag de diamanthaas.

IMG_20210530_190239568_HDR.jpg


IMG_20210530_155052879_HDR.jpg


IMG_20210530_123851637_HDR.jpg
 
Goedemorgen allemaal,

Ook ik heb de Large gehaald in de aanbieding bij de Welkoop! Zeer tevreden mee!

Alleen ik heb ook een overbeet. Zag zo snel niet of er een oplossing voor is, dus ben erg benieuwd of dat wellicht bekend is intussen.
3f2d6de38c1d32da72c90f98da0a4f14.jpg
ef773b149d740209a3975f8da909a3b7.jpg
2d7ff9361be757a456d812d6a073b611.jpg


Verstuurd vanaf mijn LG-H870 met Tapatalk
 
Gaat niet om de hoogte. Als de deksel 2mm naar achter versteld zou kunnen worden, kan de deksel de vergrendeling opzij duwen met het schuine deel van de haak (blauw). Nu valt de punt van de haak op het rechte deel van de vergrendeling (oranje). Ik neem maandag wel even contact op met de verkoper idd.
c05ea7be9f4b1684d7cede497110c5fe.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk
Hoi MickGrill, heb jij al terugkoppeling gekregen en wellicht een oplossing? Ik heb namelijk exact hetzelfde euvel en heb nog geen oplossing kunnen vinden hiervoor.

Verstuurd vanaf mijn LG-H870 met Tapatalk
 
Hoi MickGrill, heb jij al terugkoppeling gekregen en wellicht een oplossing? Ik heb namelijk exact hetzelfde euvel en heb nog geen oplossing kunnen vinden hiervoor.

Verstuurd vanaf mijn LG-H870 met Tapatalk
Nope. Ik had een mail gestuurd naar de Welkoop en zij hebben de mail doorgestuurd naar 200Fahrenheit. Overbeet lijkt bij jou iets minder erg. Kun jij de deksel nog wel dicht doen zonder de klem zelf open te drukken?

Ik ga 200Fahrenheit zelf maar even mailen denk ik.

Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk
 
Nope. Ik had een mail gestuurd naar de Welkoop en zij hebben de mail doorgestuurd naar 200Fahrenheit. Overbeet lijkt bij jou iets minder erg. Kun jij de deksel nog wel dicht doen zonder de klem zelf open te drukken?

Ik ga 200Fahrenheit zelf maar even mailen denk ik.

Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk
Dank je wel voor je snelle reactie.

Ik kan de deksel gewoon naar beneden duwen en dan valt hij wel in het slot.

Mij viel op dat de hele scharnier bewoog bij het openen/ sluiten. Ook enkele schroeven zaten behoorlijk los. E.e.a. aangedraaid, maar de overbeet blijft. Ik ga er niet verder mee rommelen nu, wacht nog op reactie van Grizzly Grills. Hij sluit op zich wel goed af, maar het oogt niet.

Ik lees wel op internet dat alles natuurlijk gaat werken door warmte / kou / gebruik, dus ook bij andere merken moet de Dome eens in de zoveel tijd opnieuw gesteld worden tov de Base. Maar ik vind nergens een instructie over de scharnieren van de Grizzly. Deze is nogal afwijkend van andere merken.

Laten we elkaar op de hoogte houden, ik wacht nu al een week op Grizzly.

Verstuurd vanaf mijn LG-H870 met Tapatalk
 
Dat ligt een beetje aan de afhandeling van mijn klacht haha 😂 Als je kijkt wat je krijgt ten opzichte van de KJ1 dan is hij zeker aan te raden. Mocht je geld genoeg hebben dan zou ik de KJ2 nemen.
Ik ben ook (weer) aan het twijfelen gebracht.
Keuze was eigenlijk al gevallen op de KJ2, maar is ineens niet meer op voorraad.. Dus (helaas) weer tijd en ruimte om rond te kijken.
En daar is ineens de Welkoop weer met een kortingsactie (-15%), dus dan kijk ik toch weer naar een evenzo complete Grizzly die zo'n 550 euro goedkoper is... 🙄
Maar de schoonheidsfoutjes zoals hierboven blijven mij twijfels geven. Terecht? En zoals je (RoelRos) het zegt, klinkt het alsof je eigenlijk de KJ2 altijd boven de Grizzly zou kiezen. Wat geeft daar dan de doorslag? Even afgezien van het prijsverschil.
 
Ik ben ook (weer) aan het twijfelen gebracht.
Keuze was eigenlijk al gevallen op de KJ2, maar is ineens niet meer op voorraad.. Dus (helaas) weer tijd en ruimte om rond te kijken.
En daar is ineens de Welkoop weer met een kortingsactie (-15%), dus dan kijk ik toch weer naar een evenzo complete Grizzly die zo'n 550 euro goedkoper is...
Maar de schoonheidsfoutjes zoals hierboven blijven mij twijfels geven. Terecht? En zoals je (RoelRos) het zegt, klinkt het alsof je eigenlijk de KJ2 altijd boven de Grizzly zou kiezen. Wat geeft daar dan de doorslag? Even afgezien van het prijsverschil.
Ruim €500 extra op een +/- prijs van €850 vind ik een groot verschil. Dan accepteer ik wel een paar schoonheidsfoutjes .

Het afstellen van de Dome zal vast niet heel spannend zijn, mits je weet hoe. Ook bij andere merken moet dit eens in de zoveel tijd.

Maar ik kan alleen maar mijn budget aangeven: zelfs een Grizzly vind ik al heel pittig qua budget.

Verstuurd vanaf mijn LG-H870 met Tapatalk
 
Ruim €500 extra op een +/- prijs van €850 vind ik een groot verschil. Dan accepteer ik wel een paar schoonheidsfoutjes
emoji6.png
.
Ja, vind ik ook een fors verschil, maar als het echt te verklaren valt dan kan ik er nog mee leven ook.
Stel zo'n ding gaat 20 jaar mee, dan is het een meerprijs van €25 per jaar.
Als je daarmee van bijvoorbeeld "net niet" naar "ja helemaal top" gaat, dan doe ik dat graag :)
Maar ik kan dat nog steeds lastig inschatten met de kennis van nu.
Vandaar nog even een rondje lezen en vragen stellen ;) En wellicht morgen even 'voelen' bij de Welkoop ter plaatse.
 
Ik gok dat ik na 10 jaar wel weer wat anders wil. Dus ik hoef er niet mm hele leven mee te doen. Los van mijn probleempjes ben ik ansich nog wel blij met m'n Grizzly Grill. Maar 200Fahrenheit moet nog wel even reageren op m'n mail via de Welkoop.

Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk
 
Ik ben ook (weer) aan het twijfelen gebracht.
Keuze was eigenlijk al gevallen op de KJ2, maar is ineens niet meer op voorraad.. Dus (helaas) weer tijd en ruimte om rond te kijken.
En daar is ineens de Welkoop weer met een kortingsactie (-15%), dus dan kijk ik toch weer naar een evenzo complete Grizzly die zo'n 550 euro goedkoper is... 🙄
Maar de schoonheidsfoutjes zoals hierboven blijven mij twijfels geven. Terecht? En zoals je (RoelRos) het zegt, klinkt het alsof je eigenlijk de KJ2 altijd boven de Grizzly zou kiezen. Wat geeft daar dan de doorslag? Even afgezien van het prijsverschil.

Ik vind zelf de rode kleur erg mooi, iets met lievelingskleur... Daarnaast heeft KJ2 levenslange garantie en zijn alle onderdelen net wat robuuster. Ik weet dat Fahrenheit200 mij een nieuwe base wilde opsturen en dan had ik die zelf moeten vervangen, die was niet op voorraad dus kreeg ik een nieuwe in doos geleverd. Ik weet niet op KJ dit anders had opgelost, misschien een monteur of een gemonteerde nieuwe? Ik heb een nieuwe gekregen en die is tot op heden goed, geen overbeet, geen beschadigingen en geen scheuren. Binnenkort gaan we pizza’s maken rond de 300/350 graden, kijken of hij dan goed blijft. 250 graden heeft hij tot op heden overleeft 😅
 
Laatst bewerkt:
Intussen is de garantie open het Keramiek bij Grizzly al 20 jaar.

Los van pech en extreme temperatuur verschillen zal het met het keramiek allemaal wel meevallen.

Alle andere delen hebben bij alle merken minder lang garantie, dus de grote vraag is of je een Kamado echt voor eens in je leven koopt op of niet.

Het mogelijke verschil zal dus eerder blijken na vele jaren : wat is de kwaliteit van de onderdelen én zijn er nog vervangende onderdelen beschikbaar (scharnieren, hendels, veren, margrietschuif, etc), hoe duur zijn die onderdelen. Grizzly Grills e.d. zijn natuurlijk minder lang op de markt, dus geen idee hoe toekomstbestendig deze bedrijven blijken te zijn versus 'oudgedienden' als Joe.



Verstuurd vanaf mijn LG-H870 met Tapatalk
 
Intussen is de garantie open het Keramiek bij Grizzly al 20 jaar.

Los van pech en extreme temperatuur verschillen zal het met het keramiek allemaal wel meevallen.

Alle andere delen hebben bij alle merken minder lang garantie, dus de grote vraag is of je een Kamado echt voor eens in je leven koopt op of niet.

Het mogelijke verschil zal dus eerder blijken na vele jaren : wat is de kwaliteit van de onderdelen én zijn er nog vervangende onderdelen beschikbaar (scharnieren, hendels, veren, margrietschuif, etc), hoe duur zijn die onderdelen. Grizzly Grills e.d. zijn natuurlijk minder lang op de markt, dus geen idee hoe toekomstbestendig deze bedrijven blijken te zijn versus 'oudgedienden' als Joe.



Verstuurd vanaf mijn LG-H870 met Tapatalk
Ik meen gelezen te hebben dat de KJ onder hoge druk geïnjecteerd wordt in een mal en de grizzly wordt ik meen gegoten. Beide Kamado’s zijn van coderiet ceramiek gemaakt en tot op heden nog steeds tevreden met m’n aankoop, hij doet wat hij moet doen.
 
Vergelijk het met het kopen van een TV of een auto. Ja, er zal wellicht altijd goed-beter-best zijn, maar de uiteindelijke keus hangt af van daadwerkelijk budget, gevoel, smaak en wellicht zelfs merkentrouw of 'status'. Voor mij was de prijs wel de doorslaggevende factor. De Grizzly is al vrij compleet standaard geleverd (net als de KJ overigens). Maar voor die paar 100 euro verschil zou je ook een behoorlijke verzameling aan niet standaard bijgeleverde accessoires kunnen kopen. Gietijzeren rooster, plancha, Dutch Oven, betere kernthermometer(s), hoes, noem maar op.

Voor mijzelf heb ik een overzichtje van een aantal merken gemaakt in Excel. Ongetwijfeld niet volledig (zo zit bij Grill Bill bijvoorbeeld een standaard gietijzeren rooster, bij de rest niet) en wellicht niet meer up-to-date, maar geeft een beeld van de onderlinge verhoudingen:
1623133277430.png
 
Ik vind zelf de rode kleur erg mooi, iets met lievelingskleur... Daarnaast heeft KJ2 levenslange garantie en zijn alle onderdelen net wat robuuster. Ik weet dat Fahrenheit200 mij een nieuwe base wilde opsturen en dan had ik die zelf moeten vervangen, die was niet op voorraad dus kreeg ik een nieuwe in doos geleverd. Ik weet niet op KJ dit anders had opgelost, misschien een monteur of een gemonteerde nieuwe? Ik heb een nieuwe gekregen en die is tot op heden goed, geen overbeet, geen beschadigingen en geen scheuren. Binnenkort gaan we pizza’s maken rond de 300/350 graden, kijken of hij dan goed blijft. 250 graden heeft hij tot op heden overleeft 😅
Mijn BJ had bij levering schade aan de base, kwam er natuurlijk pas achter toen ik hem in elkaar had zitten. Uiteindelijk hebben ze een nieuwe base geleverd. Een monteur sturen ze niet mee. Nu is het in elkaar zetten van de BJ een klusje van 10 min met 2 man. Firebox is even pielen, en de base is nogal zwaar. Verder is het vermelden waardig dat de definitie van levenslang een discutabele is. Want dit gaat om de levensduur van het product en niet over jou leven :). Er wordt aangenomen dat dit in principe 20 jaar is. De vraag is natuurlijk hoeveel problemen je nog na 20 jaar kan verwachten.
 
Ik lees met aandacht dit draadje, vooral omdat de Grizzly Grill mijns inziens veel waarde voor je geld levert. Alleen wilde ikzelf denk ik de medium.
Zou die met een roosterdoorsnede vn 39 cm groot genoeg zijn om voor een man of 6 á 7 op een avond genoeg eten te leveren?
 
Hangt ervan af welke soort gerechten je wilt bereiden. Ribs worden waarschijnlijk heel erg passen en meten. Daarnaast biedt een Large meer uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst, mocht dat later van toepassing zijn. BBQ Experience Center heeft wel een handig filmpje die je kan helpen bij de keuze voor formaat:
.
 
@CooperS1 tenzij je financieel de ruimte niet hebt op fysiek is de large over het algemeen de betere koop. 47 cm is g. Ik heb zelf een XXL van een ander merk, was een beetje een FOMO aankoop maar wil niet meer kleiner :D. De ruimte bied veel meer flexibiliteit en daardoor voor mij wat meer creativiteit. Niet dat ik heel creatief ben verder. De pijn van het aankoopbedrag ben je zo vergeten, maar altijd lopen pielen met ruimte herinner je iedere keer dat je stiekem toch een maat groter had moeten kopen.
 
Hangt ervan af welke soort gerechten je wilt bereiden. Ribs worden waarschijnlijk heel erg passen en meten. Daarnaast biedt een Large meer uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst, mocht dat later van toepassing zijn. BBQ Experience Center heeft wel een handig filmpje die je kan helpen bij de keuze voor formaat:
.
Erg bedankt, dat was een erg informatief filmpje...
 
Ik lees met aandacht dit draadje, vooral omdat de Grizzly Grill mijns inziens veel waarde voor je geld levert. Alleen wilde ikzelf denk ik de medium.
Zou die met een roosterdoorsnede vn 39 cm groot genoeg zijn om voor een man of 6 á 7 op een avond genoeg eten te leveren?
Heb zojuist even de modellen bij de Welkoop bekeken, omdat ik hem toch eens live wilde zien en voelen voor ik de keuze maak.
De medium en de XL stonden er, L nog in doos.
Ik ga voor een 46-48cm model, L dus, maar met de XL in handen leek zelfs de Large aan de kleine kant o_O
De Medium zou ik persoonlijk dus niet gauw pakken, zeker niet als je voor 6-7 man wilt bakken. Maar zoals hierboven al gezegd, het hangt er ook vanaf wat je precies wilt maken, hoe vaak, wat wil je qua accessiores, enz.

Wat betreft mijn shortlist en vergelijk met bijv KJ2 (en eigenlijk ook de Bastard), goed dat ik even ben wezen kijken.
Je voelt en ziet wel echt het verschil met een Joe, maar ik betwijfel of ik die "details" 500+ Euro waard vind...
Deksel+scharnier van de Joe is ongeëvenaard, maar die van de Grizzly valt me ook niet tegen. Lichter dan de Bastard en blijft netjes in meerdere hoeken mooi open staan. Helemaal open, dan voel je wel iets speling.. tja.
Sluiting v/d dome met dat lipje, had ook strakker gekund (vergeleken met de Joe), maar doet z'n werk.
Kitrand viel me wel op, ook bij deze niet zo netjes afgewerkt. Maar alles went denk ik ;)
Verder oogt ie gewoon degelijk, stevig onderstel (lijkt me steviger dan de KJ2) en niet te vergeten compleet.

Ik denk dat ik toch ga switchen naar de Grizzly en van die 500 euro verschil mooi wat accessoires zoals een spit, gietijzer rooster+pannetje en nog een grill-verhoger erbij haal :cool:
 
Heb zojuist even de modellen bij de Welkoop bekeken, omdat ik hem toch eens live wilde zien en voelen voor ik de keuze maak.
De medium en de XL stonden er, L nog in doos.
Ik ga voor een 46-48cm model, L dus, maar met de XL in handen leek zelfs de Large aan de kleine kant o_O
De Medium zou ik persoonlijk dus niet gauw pakken, zeker niet als je voor 6-7 man wilt bakken. Maar zoals hierboven al gezegd, het hangt er ook vanaf wat je precies wilt maken, hoe vaak, wat wil je qua accessiores, enz.

Wat betreft mijn shortlist en vergelijk met bijv KJ2 (en eigenlijk ook de Bastard), goed dat ik even ben wezen kijken.
Je voelt en ziet wel echt het verschil met een Joe, maar ik betwijfel of ik die "details" 500+ Euro waard vind...
Deksel+scharnier van de Joe is ongeëvenaard, maar die van de Grizzly valt me ook niet tegen. Lichter dan de Bastard en blijft netjes in meerdere hoeken mooi open staan. Helemaal open, dan voel je wel iets speling.. tja.
Sluiting v/d dome met dat lipje, had ook strakker gekund (vergeleken met de Joe), maar doet z'n werk.
Kitrand viel me wel op, ook bij deze niet zo netjes afgewerkt. Maar alles went denk ik ;)
Verder oogt ie gewoon degelijk, stevig onderstel (lijkt me steviger dan de KJ2) en niet te vergeten compleet.

Ik denk dat ik toch ga switchen naar de Grizzly en van die 500 euro verschil mooi wat accessoires zoals een spit, gietijzer rooster+pannetje en nog een grill-verhoger erbij haal :cool:
doe je goed hoor, want was mij ook die € 500,00 meer niet waard.grizlly grill bevalt uitstekend tot nu toe
 
Terug
Bovenaan Onderaan