BasBQ
Beef en Steak

gril worst

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
291
Vandaag voor het eerst gril worst gemaakt volgens het recept van Van Beekum Specerijen
Ik gebruikte 1.3 kg speklappen goed voor 3 grilworsten. Eerst het ligt bevroren spel in kleine blokjes gesneden. vervolgens eerst door de grove snijplaat . daarna de iets kleinere. Vervolgens de kruiden en nietrietzout toegevoegd. 2/3 gemengd met kleine blokjes belegen kaas. Vervolgens begonnen met vullen van de kunstdarm. Heb de worst nog in drieën verdeeld met een stukje slagerstouw. Na een uurtje in de koeling de worsten laten wellen on een grote pan met 75 graden water voor 1 uur kerntemperatuur 75. De worsten toen afgekoeld in ijswater. 2 uur later ze on de rub gezet en 12m afgrillen op 200 indirect.
En dat voor de eerste keer.
Recept via Van Beekum Specerijen

20211124_123826.jpg


20211126_135058.jpg


20211126_141209.jpg


20211126_140638.jpg


IMG_20211126_194823_667.jpg


IMG_20211126_194823_726.jpg


IMG_20211126_194823_784.jpg




IMG_20211126_194823_819.jpg


IMG_20211126_194823_842.jpg


20211126_174010.jpg


20211126_182558.jpg


IMG_20211126_194823_925.jpg


20211126_204723.jpg
 
Lekker hoor grillworst met kaas!!!! 🤤 Wat voor molen heb je en ben je er tevreden mee? Ik ben op zoek naar degelijke om mee te beginnen maar die niet meteen een fortuin kost :)
 
Hoe heb je de darm gevuld? Met mijn vleesmolen moet je een schijf ertussen zetten bij de worst stopper waardoor kaas blokjes vermalen worden.
Daar bestaan speciale schijven voor zogenaamde doorvoerplaten, en je moet wel het mes verwijderen.
Verstandig is om de worstenbijbel aan te schaffen.
Echter werkt het bij veel vleesmolens ook zonder deze schijf, zegt men.
Ik zou een eenvoudige stopbus kopen dat werkt ideaal.

@kruit17 Jeroen : Mooie worsten(y)
wolfcut-wolfcut-germany-doorvoerplaat-enterprise-8.jpg
 
Ziet er heerlijk uit. Lekkere borrelhapjes!
 
Terug
Bovenaan Onderaan