- Berichten
- 298
Vandaag voor het eerst gril worst gemaakt volgens het recept van Van Beekum Specerijen
Ik gebruikte 1.3 kg speklappen goed voor 3 grilworsten. Eerst het ligt bevroren spel in kleine blokjes gesneden. vervolgens eerst door de grove snijplaat . daarna de iets kleinere. Vervolgens de kruiden en nietrietzout toegevoegd. 2/3 gemengd met kleine blokjes belegen kaas. Vervolgens begonnen met vullen van de kunstdarm. Heb de worst nog in drieën verdeeld met een stukje slagerstouw. Na een uurtje in de koeling de worsten laten wellen on een grote pan met 75 graden water voor 1 uur kerntemperatuur 75. De worsten toen afgekoeld in ijswater. 2 uur later ze on de rub gezet en 12m afgrillen op 200 indirect.
En dat voor de eerste keer.
Recept via Van Beekum Specerijen
Ik gebruikte 1.3 kg speklappen goed voor 3 grilworsten. Eerst het ligt bevroren spel in kleine blokjes gesneden. vervolgens eerst door de grove snijplaat . daarna de iets kleinere. Vervolgens de kruiden en nietrietzout toegevoegd. 2/3 gemengd met kleine blokjes belegen kaas. Vervolgens begonnen met vullen van de kunstdarm. Heb de worst nog in drieën verdeeld met een stukje slagerstouw. Na een uurtje in de koeling de worsten laten wellen on een grote pan met 75 graden water voor 1 uur kerntemperatuur 75. De worsten toen afgekoeld in ijswater. 2 uur later ze on de rub gezet en 12m afgrillen op 200 indirect.
En dat voor de eerste keer.
Recept via Van Beekum Specerijen