Hi allen,
ik ben nu een tijd in het bezit van een green egg, superblij mee! Ik heb meerdere gerechten gemaakt, van low en slow tot lekker grillen. De nodige accessoires is ook aanwezig: Cast iron grid en conveggtor en gridlifter etc maar nu het volgende:
Ik heb tweemaal pizza's en een keer kip willen braden met de conveggtor. Wat mij opviel is dat de temperatuur niet hoog genoeg werd. Na volledig schoonmaken van de Green egg en alle luchttoevoer, as etc eruit gehaald. Krijg ik met kwalitatief hoogwaardig houtskool welke extra heet ontbrand (Van die dikke blokken) niet de gewenste temperatuur. Veel kamado gebruikers hebben eerder moeite om de temperatuur laag te houden terwijl dit bij mij andersom is.
Gisteren een kip gebraden. Schuif onder helemaal open boven 3/4 werd niet heter dan 220 graden.
Laatst aan de slag met de pizza steen, 260 graden max. Ik zou dit dus graag rond de 300/350 willen krijgen. Conveggtor op verschillende manieren gebruikt. Leggs up en down. Green egg is leeg. Luchtschuiven staan ver genoeg open. Wat kan het zijn dat ik met de conveggtor de temperatuur niet hoog krijg?
Graag ontvang ik tips van de bbq fanaten op dit forum
ik ben nu een tijd in het bezit van een green egg, superblij mee! Ik heb meerdere gerechten gemaakt, van low en slow tot lekker grillen. De nodige accessoires is ook aanwezig: Cast iron grid en conveggtor en gridlifter etc maar nu het volgende:
Ik heb tweemaal pizza's en een keer kip willen braden met de conveggtor. Wat mij opviel is dat de temperatuur niet hoog genoeg werd. Na volledig schoonmaken van de Green egg en alle luchttoevoer, as etc eruit gehaald. Krijg ik met kwalitatief hoogwaardig houtskool welke extra heet ontbrand (Van die dikke blokken) niet de gewenste temperatuur. Veel kamado gebruikers hebben eerder moeite om de temperatuur laag te houden terwijl dit bij mij andersom is.
Gisteren een kip gebraden. Schuif onder helemaal open boven 3/4 werd niet heter dan 220 graden.
Laatst aan de slag met de pizza steen, 260 graden max. Ik zou dit dus graag rond de 300/350 willen krijgen. Conveggtor op verschillende manieren gebruikt. Leggs up en down. Green egg is leeg. Luchtschuiven staan ver genoeg open. Wat kan het zijn dat ik met de conveggtor de temperatuur niet hoog krijg?
Graag ontvang ik tips van de bbq fanaten op dit forum