BasBQ
Beef en Steak

Goulash uit de DO

 
 

Roland78

Stoker
Berichten
302
IMGP6650_zpsd25e60be.jpg

Vd week mezelf een DO kaDO gedaan,gelijk maar even uitproberen met een goulash recept.. ;)
Heb in grote lijnen een recept aangehouden van Rudolph van Veen,heb er zelf nog champignons,gele paprika,karweizaad en verse roma tomaten+puree aantoegevoegd!
En bak niet in olijfolie maar in wagyu ossewit van beef&steak..verder gaat i bij mij low&slow in de wsm,de bereidingstijden die hieronder staan houd ik dus ook niet aan..


Ingredi?nten voor 4 personen

600 gram doorregen runderlappen
Wagyu Ossewit (om te bakken)
50 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
4 paprikas (rood en groen)
2 eetlepels bloem
1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram) (ik heb dus verse gebruikt)
1 deciliter rode wijn
2 deciliter Rundvleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappelen
250 gram sperziebonen
250 gram champignons
2 theelepels karweizaad
6 ontvelde roma tomaten
1 groot blikje tomatenpuree


Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees op
matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin.
Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
Maak de paprikas schoon en snijd ze in stukken.
Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee.
Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
Voeg de tijm toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieen.
Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar

IMGP6649_zps5c450933.jpg


Eindresultaat..

IMGP6651_zpsf309dfe8.jpg





En het mag er wezen..zelfs mijn kleine meid die normaal geen eens rijst ofzo eet vond het erg lekker!! :D ;D(heb 1el paprika en 0,5 el chilipoeder gebruikt)
Voor ons had i iets meer "pit" mogen hebben..vlees was erg mals en zacht!!
Zeer zeker voor herhalingvatbaar.. 8) Erg leuk ding om mee te spelen die DO. ;)
 
dat gaat smullen worden
 
Dat ziet er nu al lekker uit.
 
dat lust ik ook wel!
 
Klinkt goed, ben best wel een goulash fan.
 
Paar kiekjes vh eind resultaat staan erbij..leuk ding zo?n DO!!
Daar gaan we nog een hoop plezier aan beleven... ;) :)
 
Lust ik!!! :D
 
Roland78 zei:
verder gaat i bij mij low&slow in de wsm,de bereidingstijden die hieronder staan houd ik dus ook niet aan..
Roland, dat ziet er top uit!
Op welke temperatuur heb je de WSM ingesteld en wat waren de tijden?
 
Ziet er lekker uit. Ik gebruik mijn DO eigenlijk niet zoveel buiten de vakantie, maar als ik dit zo zie begint het toch te kriebelen :)
 
RedFox zei:
Roland, dat ziet er top uit!
Op welke temperatuur heb je de WSM ingesteld en wat waren de tijden?

110 graden dik 5 uur erop gehad.. ;)
 
Ik neem aan geen deksel op de pan maar deksel van de Q? Of heb je niks met rook gedaan?
 
Jappert zei:
Ik neem aan geen deksel op de pan maar deksel van de Q? Of heb je niks met rook gedaan?
Vanwege het "stoofeffect" neem ik aan dat de deksel op de DO bleef zitten!
Zo te zien een 6qt formaat?
 
Ziet er erg goed uit...
 
Echter op Dennis zijn site staat een recept voor Chili Concarne die "gerookt" is.... Dan lijkt me dat zonder pan deksel te gebeuren.
 
Roland zal ons de uitkomst brengen!  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan