- Berichten
- 302
Vd week mezelf een DO kaDO gedaan,gelijk maar even uitproberen met een goulash recept..
Heb in grote lijnen een recept aangehouden van Rudolph van Veen,heb er zelf nog champignons,gele paprika,karweizaad en verse roma tomaten+puree aantoegevoegd!
En bak niet in olijfolie maar in wagyu ossewit van beef&steak..verder gaat i bij mij low&slow in de wsm,de bereidingstijden die hieronder staan houd ik dus ook niet aan..
Ingredi?nten voor 4 personen
600 gram doorregen runderlappen
Wagyu Ossewit (om te bakken)
50 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
4 paprikas (rood en groen)
2 eetlepels bloem
1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram) (ik heb dus verse gebruikt)
1 deciliter rode wijn
2 deciliter Rundvleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappelen
250 gram sperziebonen
250 gram champignons
2 theelepels karweizaad
6 ontvelde roma tomaten
1 groot blikje tomatenpuree
Bereidingswijze
Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees op
matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin.
Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
Maak de paprikas schoon en snijd ze in stukken.
Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee.
Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
Voeg de tijm toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieen.
Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar
Eindresultaat..
En het mag er wezen..zelfs mijn kleine meid die normaal geen eens rijst ofzo eet vond het erg lekker!! ;D(heb 1el paprika en 0,5 el chilipoeder gebruikt)
Voor ons had i iets meer "pit" mogen hebben..vlees was erg mals en zacht!!
Zeer zeker voor herhalingvatbaar.. 8) Erg leuk ding om mee te spelen die DO.