- Berichten
- 2.982
Afgelopen weekend waren mijn ouders 50 jaar getrouwd. Toch een momentje en dat moest natuurlijk gevierd worden.
Ter ere hiervan hebben wij een fantastisch lang weekend gehad op een vakantiepark in Rheeze, tesamen met alle kinderen en kleinkinderen.
Uiteraard moest er gedronken, maar ook gegeten worden. Mijn vader wilde graag bbq'n en of ik dat even wilde regelen voor 6 volwassenen en 4 kinderen.
Tuurlijk, doen we dat.....
Ik had echter alleen een wga ter beschikking.
Die wga stond al 2 jaar nieuw en ongebruikt in de schuur, dus mooi moment hiervoor. Alleen mede door de grootte en het geduld van het gezelschap, was het even plannen.
Ik heb geen enkele moeite met een traditionele bbq, maar dan wel op mijn manier.
Menu:
-Spareribs, absolute must!
-Buikspek, in plakken, alternatief voor speklappen
-Hamburgers, van Aberdeen rund
-Kipdijsate
-Zalmfilet op rookplankje voor schoonzus, want de rest wilde vlees.
-Gerookte aardappelsalade
-Gepofte zoete aardappel met tzaziki
-Coleslaw
-Stokbrood
Eerst de spareribs.
Voor het gemak, geduld en vanwege de dagplanning, heb ik deze thuis voorgegaard. Mooie gelegenheid om de Noskos spareribs rub eens te gebruiken. Op 107 graden 2 uur, hierna met boter, suiker en ciderazijn ingepakt voor 1,5 uur. Daarna uitgepakt en laten afkoelen.
Tijdens het opwarmen heb ik de Noskos bbqsaus gebruikt om te lakken.
Dit viel erg in de smaak, al voeg ik de volgende keer nog een klein pitje toe.
Het buikspek had ik 2 dagen van te gemarineerd en ook deze heb ik samen met de ribben van te voren gegaard en hierna in plakken gesneden.
Dit mocht na de ribben op 170 graden voor iets meer dan een uur..
Recept.
Ik gebruik dit recept al sinds dat ik bbq'n heb ontdekt en het blijft mijn favoriete recept.
De aardappelen voor de aardappelsalade en de gepofte aardappelen mochten er bij.
Dit was de eerste keer dat ik deze salade maakte en absoluut voor herhaling vatbaar. Wat is die lekker zeg. Ik maakte wel vaker zo aardappels klaar, maar altijd warm. De dressing heb ik overigens een dag later pas gemaakt, zodat zeker alles nog goed zou zijn.
De zoete aardappel had ik eigenlijk ook nog niet eerder gepoft, maar op deze manier in folie ook niet bijzonder. Volgende keer in de kolen.
Donderdag had ik de spareribs, buikspek, zoete aardappelen en aardappelen voor de salade gegaard. Kipdijsate gestoken en ingevroren.
De volgende dag de dressing en coleslaw gemaakt.
Ik had bewust de kip ingevroren en ook de hamburgers waren diepvries, zodat alles vers aan zou komen na de wereldreis naar Rheeze.
Zaterdag de wga aangemaakt met een kleine starter vol Quebrancha houtskool.
Wat een geweldig ding is die wga toch.
Helaas veel foto's vergeten, maar desalniettemin het was geslaagd. En blijkbaar meer dan voldoende, want we hebben de volgende dag er nog een keer van gegeten en mijn ouders hebben maandag de restjes nog opgemaakt
.
En tja, daarom loopt de planning soms anders... Schuimparty om 19.00u.

Ps. Het dessert hebben jullie elders al kunnen zien
Ter ere hiervan hebben wij een fantastisch lang weekend gehad op een vakantiepark in Rheeze, tesamen met alle kinderen en kleinkinderen.
Uiteraard moest er gedronken, maar ook gegeten worden. Mijn vader wilde graag bbq'n en of ik dat even wilde regelen voor 6 volwassenen en 4 kinderen.
Tuurlijk, doen we dat.....
Ik had echter alleen een wga ter beschikking.
Die wga stond al 2 jaar nieuw en ongebruikt in de schuur, dus mooi moment hiervoor. Alleen mede door de grootte en het geduld van het gezelschap, was het even plannen.
Ik heb geen enkele moeite met een traditionele bbq, maar dan wel op mijn manier.
Menu:
-Spareribs, absolute must!
-Buikspek, in plakken, alternatief voor speklappen
-Hamburgers, van Aberdeen rund
-Kipdijsate
-Zalmfilet op rookplankje voor schoonzus, want de rest wilde vlees.
-Gerookte aardappelsalade
-Gepofte zoete aardappel met tzaziki
-Coleslaw
-Stokbrood
Eerst de spareribs.
Voor het gemak, geduld en vanwege de dagplanning, heb ik deze thuis voorgegaard. Mooie gelegenheid om de Noskos spareribs rub eens te gebruiken. Op 107 graden 2 uur, hierna met boter, suiker en ciderazijn ingepakt voor 1,5 uur. Daarna uitgepakt en laten afkoelen.
Tijdens het opwarmen heb ik de Noskos bbqsaus gebruikt om te lakken.
Dit viel erg in de smaak, al voeg ik de volgende keer nog een klein pitje toe.
Het buikspek had ik 2 dagen van te gemarineerd en ook deze heb ik samen met de ribben van te voren gegaard en hierna in plakken gesneden.
Dit mocht na de ribben op 170 graden voor iets meer dan een uur..
Recept.
Ik gebruik dit recept al sinds dat ik bbq'n heb ontdekt en het blijft mijn favoriete recept.
De aardappelen voor de aardappelsalade en de gepofte aardappelen mochten er bij.
Dit was de eerste keer dat ik deze salade maakte en absoluut voor herhaling vatbaar. Wat is die lekker zeg. Ik maakte wel vaker zo aardappels klaar, maar altijd warm. De dressing heb ik overigens een dag later pas gemaakt, zodat zeker alles nog goed zou zijn.
De zoete aardappel had ik eigenlijk ook nog niet eerder gepoft, maar op deze manier in folie ook niet bijzonder. Volgende keer in de kolen.
Donderdag had ik de spareribs, buikspek, zoete aardappelen en aardappelen voor de salade gegaard. Kipdijsate gestoken en ingevroren.
De volgende dag de dressing en coleslaw gemaakt.
Ik had bewust de kip ingevroren en ook de hamburgers waren diepvries, zodat alles vers aan zou komen na de wereldreis naar Rheeze.

Zaterdag de wga aangemaakt met een kleine starter vol Quebrancha houtskool.
Wat een geweldig ding is die wga toch.
Helaas veel foto's vergeten, maar desalniettemin het was geslaagd. En blijkbaar meer dan voldoende, want we hebben de volgende dag er nog een keer van gegeten en mijn ouders hebben maandag de restjes nog opgemaakt


En tja, daarom loopt de planning soms anders... Schuimparty om 19.00u.


Ps. Het dessert hebben jullie elders al kunnen zien
