- Berichten
- 1.649
Voor de foto uitdaging van deze maand een stuk hert uit de vriezer gehaald.
Dat hert heb ik vorig jaar van een bevriende jager gekregen en samen met mijn zoon gevild. Ik heb al vaker hert, ree en wild zwijn verwerkt maar voor hem was het de eerste keer. Zoals het de jeugd betaamd heeft hij eerst wat youtube filmpjes bekeken en ging daarna samen met mij aan de slag. Dat werd een geweldige middag, snijden, ontleden, kijken en ondertussen heerlijk naar muziek luisteren.
Het hert net van jager ontvangen, thuis mbv een "hondje" het hert naar de voordeur gebracht. Buurvrouw die op de fiets aankwam schrok er zo van dat ze spontaan de heg in reed.
Het viel niet mee om het hert op te hijsen, circa 65 kg til je niet even op. Ondertussen een hijsmechanisme gekocht zodat een volgende hert makkelijker te takelen zal zijn.
De jas van het beestje was redelijk makkelijk te verwijderen, deze dame was rond de 2 jaar oud.
Tijd om de diverse delen los te snijden
We schieten aardig op
Zoonlief druk bezig, was een leerzame dag voor hem.
De hoofdrolspeler voor het gerecht. Herten biefstuk met bloedworst
Vin Santo gebruikt om bramen en blauwe bessen in te koken samen met wat honing
Afkoelen en nog wat koude roomboter toevoegen
En ook nog wat gezonds, pastinaak met verse tijm. Inpakken in alufolie en ruim 30 min op het rooster
Tijd voor een "verfrissing", wat een heerlijk bier is dit toch. Die zal het straks bij het eten ook goed doen.
Tijd om bloedworst mooi krokant te bakken in beetje olie met roomboter, van wat afsnijsels maak ik ook nog een soort crumble
Nadat bloedworst is gebakken gaan de paddestoelen in de pan, lekker met verse rozemarijn uit de tuin
Nadat pastinaak zacht was iet wat bijgesneden en dan samen met hertenfilet van strepen voorzien
Zo goed als klaar
Borden opmaken en aanvallen maar
We hebben weer heerlijk gegeten. En die Prestige uit 2021 paste er perfect bij. wat een combi. Happy days
Dat hert heb ik vorig jaar van een bevriende jager gekregen en samen met mijn zoon gevild. Ik heb al vaker hert, ree en wild zwijn verwerkt maar voor hem was het de eerste keer. Zoals het de jeugd betaamd heeft hij eerst wat youtube filmpjes bekeken en ging daarna samen met mij aan de slag. Dat werd een geweldige middag, snijden, ontleden, kijken en ondertussen heerlijk naar muziek luisteren.
Het hert net van jager ontvangen, thuis mbv een "hondje" het hert naar de voordeur gebracht. Buurvrouw die op de fiets aankwam schrok er zo van dat ze spontaan de heg in reed.
Het viel niet mee om het hert op te hijsen, circa 65 kg til je niet even op. Ondertussen een hijsmechanisme gekocht zodat een volgende hert makkelijker te takelen zal zijn.
De jas van het beestje was redelijk makkelijk te verwijderen, deze dame was rond de 2 jaar oud.
Tijd om de diverse delen los te snijden
We schieten aardig op
Zoonlief druk bezig, was een leerzame dag voor hem.
De hoofdrolspeler voor het gerecht. Herten biefstuk met bloedworst
Vin Santo gebruikt om bramen en blauwe bessen in te koken samen met wat honing
Afkoelen en nog wat koude roomboter toevoegen
En ook nog wat gezonds, pastinaak met verse tijm. Inpakken in alufolie en ruim 30 min op het rooster
Tijd voor een "verfrissing", wat een heerlijk bier is dit toch. Die zal het straks bij het eten ook goed doen.
Tijd om bloedworst mooi krokant te bakken in beetje olie met roomboter, van wat afsnijsels maak ik ook nog een soort crumble
Nadat bloedworst is gebakken gaan de paddestoelen in de pan, lekker met verse rozemarijn uit de tuin
Nadat pastinaak zacht was iet wat bijgesneden en dan samen met hertenfilet van strepen voorzien
Zo goed als klaar
Borden opmaken en aanvallen maar
We hebben weer heerlijk gegeten. En die Prestige uit 2021 paste er perfect bij. wat een combi. Happy days
Laatst bewerkt: