BasBQ
Beef en Steak

gisteren mijn eerste c?te de boeuf

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.708
Gisteren voor het eerst een c?te de boeuf klaar gemaakt van te voren eerst kippenstukjes en dadels met geitenkaas en spek erom heen .
Varkenshaas met mosterdsaus gemaakt voor degene die geen c?te de boeuf hoefden verslag hier even naar onderen scrollen.En een paar dunne hamburgers als groente cougette,mais,tomaatjes en wat coleslaw
Heb er eerst niks op het vlees gedaan de bbq tussen de 110 en de 120 graden indirect tot ongeveer kerntemperatuur 45 graden aan de kant gelegd met losjes folie erover bqq hoog opgestookt  en even mooi afgegrild en daarna nog een tijdje laten rusten dat was erg moeilijk zag er zo lekker uit toen gesneden en grof zeezout,zwarte lampong peper en venkel erop heerlijk opgesmikkeld wat was dat lekkerrrrr

EB7_FDDC5-_A494-4663-9_BD4-_DC0992_C51_ABE.jpg


DD873_AE9-91_BD-4_EA8-_B3_BA-1_EDAED4_BA770.jpg


BD8_B7_DFC-_CCD3-4_F96-_A38_B-_B0_D450674_B69.jpg


C1_DB6112-332_B-4_C53-8_C99-_BDA16_DF518_B4.jpg


3_A79_DBCC-_D4_EE-4_D94-9_FEA-2629_B231466_E.jpg


38_E4062_C-_D535-4730-_AF29-_BD09_C5627_E62.jpg


66809_F05-4_D1_A-4_AD7-8163-4_D424_D20124_F.jpg


5_AEAE25_C-6989-4162-_AFBF-15_DE6_AB6_C0_C9.jpg


 
Heerlijk stuk vlees.
Krijg meteen trek.

maar dit is niet echt Low en Slow ik zet hem even in High & Fast
 
dromer1967 zei:
Ewald zei:
maar dit is niet echt Low en Slow ik zet hem even in High & Fast

Ehhhh. in de post staat: Heb er eerst niks op het vlees gedaan de bbq tussen de 110 en de 120 graden indirect tot ongeveer kerntemperatuur 45 graden

Dat lijkt me toch prima low & slow?

Om hem daarna vlamhard af te grillen, Low&Slow is een ietsiepietsie anders, zoals ribs 4 a 6 uur, PP. 9 uur of langer en idem voor Brisket etc. en dat allemaal op een lage temp onder de 150 graden C. ;)
 
Gewoon high&fast bereiden en low&slow opeten :D

Erg lekker stukje vlees, mooie bereiding en kwaliteit zo te zien.
 
Ewald zei:
Heerlijk stuk vlees.
Krijg meteen trek.

maar dit is niet echt Low en Slow ik zet hem even in High & Fast

Bedankt was zeker lekker wist effe niet waar maar had niet aan slow gedacht  :D
 
b.asv zei:
Gewoon high&fast bereiden en low&slow opeten :D

Erg lekker stukje vlees, mooie bereiding en kwaliteit zo te zien.

Low en slow opeten was bijna niet mogelijk moest opletten anders was het al weg  :)
 
picosuma zei:
....En een paar dunne hamburgers als groente ....

Ik vind hamburgers ??n van de lekkerste groentes die ik ken ;)
 
Nosmo zei:
picosuma zei:
....En een paar dunne hamburgers als groente ....

Ik vind hamburgers ??n van de lekkerste groentes die ik ken ;)

Hahaha ja klopt vind ik ook lekker als groente mischien trapt mijn vrouw erin  :D

Ben nooit zo goed erin om een verslag goed te schrijven  :)
 
BensBQ zei:
ziet er lekker uit Piet, mooie steak met een ruit :)

Bedankt was nu ook goed gelukt
 
H??l lekker, zou zo maar willen aanschuiven ;)
 
Heel fijn hoor!
 
Mooi stuk vlees. En ziet er uit om op te eten 
Ik heb die ook eens gemaakt. Had bij mij ruim 2u nodig om op 48gr kern te komen (op de weber OTP57). Daarna ook flink opstoken en mooi schroeien. Tot een kern van 52gr. Ik had voor de probeer de cold grate techniek toegepast. Krijg je niet van die mooie streepjes. Wel een mooie krokante korst.
 
Ziet er lekker uit, mooi gedaan!
 
Hans zei:
H??l lekker, zou zo maar willen aanschuiven ;)

Kan je wel doen maar helaas niks meer over  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan