- Berichten
- 28
Goedenavond allemaal, hoe was het weekend?
Bij ons stond vanavond een gevulde varkensfiletrollade op het menu.
Deze heb ik opgehaald bij de slager en vanmorgen gevlinderd, dit was voor mij de eerste keer dus heb ik hem niet al te dun gesneden.
Ik heb een duxelles gemaakt van kastanje champignons, tijm, knoflook, peper en zout. Die even in de pan verhit tot het meeste vocht verdampt was.
De filet heb ik ingesmeerd met roomkaas, de duxelles, lenteui en opgerold met pancetta er om heen. Mijn rolladeknopen moet ik nog even oefenen!
De rollade ging bij 150 graden de bbq op samen met een appelchunck. Na een uur kon hij er af en aangesneden worden.
Volgende keer verlaag ik de temperatuur naar 110, kijken of ie dan sappiger is. De smaak was wel goed!
Fijne avond nog!
Bij ons stond vanavond een gevulde varkensfiletrollade op het menu.
Deze heb ik opgehaald bij de slager en vanmorgen gevlinderd, dit was voor mij de eerste keer dus heb ik hem niet al te dun gesneden.
Ik heb een duxelles gemaakt van kastanje champignons, tijm, knoflook, peper en zout. Die even in de pan verhit tot het meeste vocht verdampt was.
De filet heb ik ingesmeerd met roomkaas, de duxelles, lenteui en opgerold met pancetta er om heen. Mijn rolladeknopen moet ik nog even oefenen!
De rollade ging bij 150 graden de bbq op samen met een appelchunck. Na een uur kon hij er af en aangesneden worden.
Volgende keer verlaag ik de temperatuur naar 110, kijken of ie dan sappiger is. De smaak was wel goed!
Fijne avond nog!
Laatst bewerkt: