- Berichten
- 350
Een gehaktbrood "gevuld" zoals ik nu al een paar maal gemaakt heb
Een paar wortels zeer fijn raspen
Pijpajuin zeer fijn snijden
Bos peterselie en flink wat bieslook zeer fijn snijden
2 zoet puntpaprika's zeer fijn snijden
Paprika roosteren en de mixer er in zetten
Dan krijg je alvast dit
Een ei, doosje paneermeel en kruiden
- peper (kleine schep)
- paprika (grote lepel)
- rozemarijn (grote lepel)
- basilicum (lepel)
- tijm (meer dan een grote lepel)
- oregano (meer dan een grote lepel)
- kleine lepel lookpoeder
- spaghetti kruiden (grote lepel)
- 2 lepels ketchup
Je neemt je gehakt (1,2kg gebruikt deze keer om nog direct ook balletjes te maken voor de balletjes in tomatensaus morgen). Ik neem meestal wat meer en met de "left over" maak ik soepballetjes of ballen voor tomatensaus of als hamburger te gebruiken
Alles mooi mengen
Dan krijg je dit
Dan maken we een sausje met tomato fritto (2 eetlepels), flink wat ketchup (3-4 eetlepels) en daar doen we dan bij
- 1 grote lepel paprika
- 1 grote lepel oregano
- 1 grote lepel tijm
- 1 kleine lepel basilicum
- 1 kleine lepel rozemarijn
Daar wrijven we ons broodje mee in (geen foto van genomen) nadat ik het op een plaat heb gelegd
De bbg begin ik met zo een 110-120 en alles zogoed als toe. Ik gebruik zo een "slow n sear" van onlyfire. 1/4 vullen met warme kolen. Kleine opening en kom ik uit op zo een 110-125 graden ergens. Wat beukensnippers erop (familie is zo geen grote rook fan). Ik leg dit gewoon op zo een plaat, niks gemakkelijker om te transporteren en afhalen
Deze laat ik dan geleidelijk aan warmer worden, klimt naar zo een 180-190 graden en op 1,5 a 2u is dit "broodje" klaar. Als de temperatuur boven de 75 graden is kan je al eten, ik laat meestal nog even gaan tot 80-85. Dit is echt vergevingsgezind.
En dan het resultaat
Lekker sappig, hoe warmer, hoe droger, maar dit is zelfs bij 85 graden nog nooit droog geweest. Zit een lichte rooksmaak in, maar dit is gewoon zo lekker en simpel klaar te maken. Al veel verschillende dingen er ook bij ingestoken, maar elke keer gewoon lekker. Zelfs de kleinsten (7 en 4) die voor sommige dingen nogal moeilijke eters zijn nemen gewoon vlees bij. Deze keer gekozen voor rauw witloof en voor de kleinsten worteltjes.
Lekker simpel en vraagt niet zoveel werk, geen spek, geen bbq saus, niet lakken, dus doodsimpel om te maken met alledaagse dingen. Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om lekker te zijn
Een paar wortels zeer fijn raspen
Pijpajuin zeer fijn snijden
Bos peterselie en flink wat bieslook zeer fijn snijden
2 zoet puntpaprika's zeer fijn snijden
Paprika roosteren en de mixer er in zetten
Dan krijg je alvast dit
Een ei, doosje paneermeel en kruiden
- peper (kleine schep)
- paprika (grote lepel)
- rozemarijn (grote lepel)
- basilicum (lepel)
- tijm (meer dan een grote lepel)
- oregano (meer dan een grote lepel)
- kleine lepel lookpoeder
- spaghetti kruiden (grote lepel)
- 2 lepels ketchup
Je neemt je gehakt (1,2kg gebruikt deze keer om nog direct ook balletjes te maken voor de balletjes in tomatensaus morgen). Ik neem meestal wat meer en met de "left over" maak ik soepballetjes of ballen voor tomatensaus of als hamburger te gebruiken
Alles mooi mengen
Dan krijg je dit
Dan maken we een sausje met tomato fritto (2 eetlepels), flink wat ketchup (3-4 eetlepels) en daar doen we dan bij
- 1 grote lepel paprika
- 1 grote lepel oregano
- 1 grote lepel tijm
- 1 kleine lepel basilicum
- 1 kleine lepel rozemarijn
Daar wrijven we ons broodje mee in (geen foto van genomen) nadat ik het op een plaat heb gelegd
De bbg begin ik met zo een 110-120 en alles zogoed als toe. Ik gebruik zo een "slow n sear" van onlyfire. 1/4 vullen met warme kolen. Kleine opening en kom ik uit op zo een 110-125 graden ergens. Wat beukensnippers erop (familie is zo geen grote rook fan). Ik leg dit gewoon op zo een plaat, niks gemakkelijker om te transporteren en afhalen
Deze laat ik dan geleidelijk aan warmer worden, klimt naar zo een 180-190 graden en op 1,5 a 2u is dit "broodje" klaar. Als de temperatuur boven de 75 graden is kan je al eten, ik laat meestal nog even gaan tot 80-85. Dit is echt vergevingsgezind.
En dan het resultaat
Lekker sappig, hoe warmer, hoe droger, maar dit is zelfs bij 85 graden nog nooit droog geweest. Zit een lichte rooksmaak in, maar dit is gewoon zo lekker en simpel klaar te maken. Al veel verschillende dingen er ook bij ingestoken, maar elke keer gewoon lekker. Zelfs de kleinsten (7 en 4) die voor sommige dingen nogal moeilijke eters zijn nemen gewoon vlees bij. Deze keer gekozen voor rauw witloof en voor de kleinsten worteltjes.
Lekker simpel en vraagt niet zoveel werk, geen spek, geen bbq saus, niet lakken, dus doodsimpel om te maken met alledaagse dingen. Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om lekker te zijn
Laatst bewerkt: