Gisteren naar recept van Ewald de pekel gemaakt (versie met 160gr zout/suiker ipv 200gr), maar de pekel wijze van noskos (1u pekelbad, afspoelen, droog deppen) aangehouden. Had tijdens pekelbad de bbq al aangestoken zodat die lekker op temp was als het badderen klaar was. Dus niet echt drogen van kip.
Net de kip gerookt, maar deze was al binnen 45min op de 63gr. Voor de zekerheid nog even alle dikke stukken nagemeten met de thermapen maar was overal nagenoeg gelijk.
Met nog 14min beestjes doden is dat binnen het uur klaar.
Ik vond de kip niet echt de mooie bruine kleur hebben na het roken, ook zag de kip er ook nog wat vochtig uit.
Smaak technisch is ie wel sappig alleen een lichte rooksmaak. Vermoed door korte tijd op bbq dat de rook niet echt goed in de kip is getrokken.
Hoe kan ik kleur en smaak aan de kip verbeteren? Bijv lagere temperatuur, dus ronde 100gr. Jullie nog andere ideeën?
Net de kip gerookt, maar deze was al binnen 45min op de 63gr. Voor de zekerheid nog even alle dikke stukken nagemeten met de thermapen maar was overal nagenoeg gelijk.
Met nog 14min beestjes doden is dat binnen het uur klaar.
Ik vond de kip niet echt de mooie bruine kleur hebben na het roken, ook zag de kip er ook nog wat vochtig uit.
Smaak technisch is ie wel sappig alleen een lichte rooksmaak. Vermoed door korte tijd op bbq dat de rook niet echt goed in de kip is getrokken.
Hoe kan ik kleur en smaak aan de kip verbeteren? Bijv lagere temperatuur, dus ronde 100gr. Jullie nog andere ideeën?
