- Berichten
- 7.251
Beste BBQ Vrienden!
Het was alweer even geleden maar ik vond het er echt weer tijd voor... een nieuw rook-avontuur met mijn zacht roze vriendinnetje zalm!
Ik gebruikte de equilibrium methode die je hier vaker terug kunt lezen als Ewald's methode, met afgewogen zout en suiker en ik hou ervan om daar wat lekkere grove Lampong peper bij te doen naar smaak. Ik pekel een week onder vacuüm in de koelkast.
Dan zachtjes afspoelen in een GN bak met water. En dan een touwtje door de staart om ze lekker in de rook te kunnen hangen.
Tip van Flip, doe dat met een slagerstouw en een boilie naaldje, niet per sé zo'n dure groene van de Korda-maatjes.
Je kunt ze ook gewoon op een rooster leggen, maar hangend vind ik gewoon leuker en je voorkomt strepen op je zalmhuidje na het roken.
Ik hou van een hoop rook van eik en beuk en ik meng daartoe zelf gelijke delen eiken en beuken mot. Ik ben dol op die geur!
Ik steek de CSG altijd aan met een piepklein kooltje die ik daartoe ooit in Duitsland kocht:
Ze verzenden ook trouwens...
Daarna is het lekker zitten achter in de tuin en genieten van de kou en de rook.
Omdat sommigen van jullie denken dat ik die BBQ en smokers alleen maar gebruik als alibi om bier te drinken, wil ik dat met klem ontkrachten. Ik herken mijzelf helemaal niet in die beeldvorming. Ik vind het een veel te eenzijdige indruk geven...
Zalig man in de bijna vrieskou met een borreltje genieten in een stille tuin met alleen wat vogeltjes op een vetbolletje. Zo wil ik oud worden.
Vanochtend - na een hele nacht roken - voorzichtig gekeken achter in de tuin... nog steeds een pluimpje rook. Zalig!
Deze hebben dus circa 18 uur rook gehad... wat een feest!
Pure Porno, ik hou ervan!
Lieve groeten allemaal en tot ons volgende avontuur!
Het was alweer even geleden maar ik vond het er echt weer tijd voor... een nieuw rook-avontuur met mijn zacht roze vriendinnetje zalm!
Ik gebruikte de equilibrium methode die je hier vaker terug kunt lezen als Ewald's methode, met afgewogen zout en suiker en ik hou ervan om daar wat lekkere grove Lampong peper bij te doen naar smaak. Ik pekel een week onder vacuüm in de koelkast.
Dan zachtjes afspoelen in een GN bak met water. En dan een touwtje door de staart om ze lekker in de rook te kunnen hangen.
Tip van Flip, doe dat met een slagerstouw en een boilie naaldje, niet per sé zo'n dure groene van de Korda-maatjes.
Je kunt ze ook gewoon op een rooster leggen, maar hangend vind ik gewoon leuker en je voorkomt strepen op je zalmhuidje na het roken.
Ik hou van een hoop rook van eik en beuk en ik meng daartoe zelf gelijke delen eiken en beuken mot. Ik ben dol op die geur!
Ik steek de CSG altijd aan met een piepklein kooltje die ik daartoe ooit in Duitsland kocht:
Ze verzenden ook trouwens...

Daarna is het lekker zitten achter in de tuin en genieten van de kou en de rook.
Omdat sommigen van jullie denken dat ik die BBQ en smokers alleen maar gebruik als alibi om bier te drinken, wil ik dat met klem ontkrachten. Ik herken mijzelf helemaal niet in die beeldvorming. Ik vind het een veel te eenzijdige indruk geven...
Zalig man in de bijna vrieskou met een borreltje genieten in een stille tuin met alleen wat vogeltjes op een vetbolletje. Zo wil ik oud worden.
Vanochtend - na een hele nacht roken - voorzichtig gekeken achter in de tuin... nog steeds een pluimpje rook. Zalig!
Deze hebben dus circa 18 uur rook gehad... wat een feest!
Pure Porno, ik hou ervan!
Lieve groeten allemaal en tot ons volgende avontuur!