- Berichten
- 616
Vandaag Diamanthaas klaargemaakt op de Weber Kettle.
Recept:
600gr Diamanthaas
Marinade
60gr Ketjap
20gr Sojasaus
25gr Sweet Chilisaus
10gr zonnebloemolie
1 teentje knoflook
Sambal naar smaak
Het vlees wordt in stukjes van ca 2cm dik gesneden en vervolgens enkele uren in de marinade gezet.
Vervolgens prik je het vlees op de spiezen. Ik heb 2 spiezen gebruikt om het draaien te vergemakkelijken. Ik had 2 flinke spiezen en 1 klein spiesje met de kleine stukjes die ik overhad.
De Kettle stook je op tot ca. 160-170°C. De spiezen heb ik op direct vuur gelegd totdat er een kerntemp van ca. 51°C was bereikt.
Ik heb de spiezen samen met Bami geserveerd. De Diamanthaas met deze marinade is mij en mijn huisgenoten uitstekend bevallen, dit recept ga ik zeker nog eens herhalen.
Recept:
600gr Diamanthaas
Marinade
60gr Ketjap
20gr Sojasaus
25gr Sweet Chilisaus
10gr zonnebloemolie
1 teentje knoflook
Sambal naar smaak
Het vlees wordt in stukjes van ca 2cm dik gesneden en vervolgens enkele uren in de marinade gezet.
Vervolgens prik je het vlees op de spiezen. Ik heb 2 spiezen gebruikt om het draaien te vergemakkelijken. Ik had 2 flinke spiezen en 1 klein spiesje met de kleine stukjes die ik overhad.
De Kettle stook je op tot ca. 160-170°C. De spiezen heb ik op direct vuur gelegd totdat er een kerntemp van ca. 51°C was bereikt.
Ik heb de spiezen samen met Bami geserveerd. De Diamanthaas met deze marinade is mij en mijn huisgenoten uitstekend bevallen, dit recept ga ik zeker nog eens herhalen.
Laatst bewerkt: