- Berichten
- 79
De vrouw had een uitdaging voor me.
De bbq staat hier ondertussen minstens 1x per week ons eten te bezorgen. En ook de vrouw is er helemaal gek op. Nu had ze op internet een lekker recept gevonden dat ze graag wou proeven. Nou kom maar op
.
Het recept vroeg voor flinke temperatuur schommelingen van 150 naar 200 om weer terug naar 140 graden te gaan. Nu wist ik al dat in een weber mij dit niet ging lukken. Maar gelukkig kan je daar schuiven met je bakjes.
Het recept was er een voor zelfgemaakte gele curry met zalm. Dat betekende weer een troepje naar de visboer. Ditmaal ging de vrouw naar binnen terwijl ik langzaam al honger begin te krijgen in de auto (man man wat maken die lekker kibbeling). Vrouw kwam naar buiten met de zalm....en zonder kibbeling
. Iets met hoeft niet elke keer feest te zijn of zoiets geks.
Thuis alle ingrediënten bij elkaar gepakt.
Aan de slag dan maar.
Als eerste de curry pasta maken.
De paprika, rode ui, chilipeper, knoflook, gember en de koriander steeltjes in grove stukken gesneden. Hierbij wat kerrie poeder en kurkuma en dit al wat grof met de staafmixer purperen.
Nog wat zout en honing erbij en dan een mooi papje maken.
Klaar om de bbq aan te steken.
We mikte voor deze stap op een temperatuur van 150 graden. Eenmaal daar kom de zalm erop.
Niet te lang 7-8 min en ze konden er van af. Daarna voorzichtig de huid er af gesneden deze voorzien van zout en weer terug op de bbq die inmiddels richting de 200 graden ging.
Toen de huid goud was kon die eraf. De DO is inmiddels ook lekker warm. Ondertussen had de vrouw al een paprika en nog een ui in blokjes gesneden.
Scheutje olie en fruiten maar
Toen de ui glazig was kon de pasta er bij
Toen dit na 5 min even goed gebakken had kwam er 250 ml kokosmelk en 250 ml kippen bouillon bij.
Dit mocht een 15 min rustig gaan sudderen op 140 graden. (Ik heb hem indirect gezet weg van de bakjes, in de gaten houdend dat die we bleef sudderen)
Na 15 min kwam de tomaten puree en kikkererwten er bij.
En mocht die weer een 12 min door garen.
Ondertussen zorgde vrouw lief dat er wat rijst werd gekookt
Als laatste stap mochten de zalm stukjes er bij om weer op te warmen.
Na een paar minuten konden we aan tafel.
Borden opmaken is niet zo mijn ding
.
Dat was weer een heerlijke maaltijd.
De uitdaging was zeer geslaagd
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
De bbq staat hier ondertussen minstens 1x per week ons eten te bezorgen. En ook de vrouw is er helemaal gek op. Nu had ze op internet een lekker recept gevonden dat ze graag wou proeven. Nou kom maar op

Het recept vroeg voor flinke temperatuur schommelingen van 150 naar 200 om weer terug naar 140 graden te gaan. Nu wist ik al dat in een weber mij dit niet ging lukken. Maar gelukkig kan je daar schuiven met je bakjes.
Het recept was er een voor zelfgemaakte gele curry met zalm. Dat betekende weer een troepje naar de visboer. Ditmaal ging de vrouw naar binnen terwijl ik langzaam al honger begin te krijgen in de auto (man man wat maken die lekker kibbeling). Vrouw kwam naar buiten met de zalm....en zonder kibbeling

Thuis alle ingrediënten bij elkaar gepakt.

Aan de slag dan maar.
Als eerste de curry pasta maken.
De paprika, rode ui, chilipeper, knoflook, gember en de koriander steeltjes in grove stukken gesneden. Hierbij wat kerrie poeder en kurkuma en dit al wat grof met de staafmixer purperen.

Nog wat zout en honing erbij en dan een mooi papje maken.

Klaar om de bbq aan te steken.
We mikte voor deze stap op een temperatuur van 150 graden. Eenmaal daar kom de zalm erop.

Niet te lang 7-8 min en ze konden er van af. Daarna voorzichtig de huid er af gesneden deze voorzien van zout en weer terug op de bbq die inmiddels richting de 200 graden ging.

Toen de huid goud was kon die eraf. De DO is inmiddels ook lekker warm. Ondertussen had de vrouw al een paprika en nog een ui in blokjes gesneden.
Scheutje olie en fruiten maar

Toen de ui glazig was kon de pasta er bij

Toen dit na 5 min even goed gebakken had kwam er 250 ml kokosmelk en 250 ml kippen bouillon bij.

Dit mocht een 15 min rustig gaan sudderen op 140 graden. (Ik heb hem indirect gezet weg van de bakjes, in de gaten houdend dat die we bleef sudderen)
Na 15 min kwam de tomaten puree en kikkererwten er bij.

En mocht die weer een 12 min door garen.
Ondertussen zorgde vrouw lief dat er wat rijst werd gekookt
Als laatste stap mochten de zalm stukjes er bij om weer op te warmen.

Na een paar minuten konden we aan tafel.

Borden opmaken is niet zo mijn ding

Dat was weer een heerlijke maaltijd.
De uitdaging was zeer geslaagd
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk