BasBQ
Beef en Steak

Gele curry met zalm

 
 

Peter_fijten

Vuurmaker
Berichten
79
De vrouw had een uitdaging voor me.

De bbq staat hier ondertussen minstens 1x per week ons eten te bezorgen. En ook de vrouw is er helemaal gek op. Nu had ze op internet een lekker recept gevonden dat ze graag wou proeven. Nou kom maar op .
Het recept vroeg voor flinke temperatuur schommelingen van 150 naar 200 om weer terug naar 140 graden te gaan. Nu wist ik al dat in een weber mij dit niet ging lukken. Maar gelukkig kan je daar schuiven met je bakjes.

Het recept was er een voor zelfgemaakte gele curry met zalm. Dat betekende weer een troepje naar de visboer. Ditmaal ging de vrouw naar binnen terwijl ik langzaam al honger begin te krijgen in de auto (man man wat maken die lekker kibbeling). Vrouw kwam naar buiten met de zalm....en zonder kibbeling. Iets met hoeft niet elke keer feest te zijn of zoiets geks.

Thuis alle ingrediënten bij elkaar gepakt.
d0c61ac5782ccacdb0c5a94fc30d5531.jpg


Aan de slag dan maar.
Als eerste de curry pasta maken.
De paprika, rode ui, chilipeper, knoflook, gember en de koriander steeltjes in grove stukken gesneden. Hierbij wat kerrie poeder en kurkuma en dit al wat grof met de staafmixer purperen.
db3edcb5d85387bd9384f7c433a8f812.jpg


Nog wat zout en honing erbij en dan een mooi papje maken.
efd6348cd60f935e3e1023d372e65c31.jpg


Klaar om de bbq aan te steken.
We mikte voor deze stap op een temperatuur van 150 graden. Eenmaal daar kom de zalm erop.
a8896476413f321fc9ce988d3238198a.jpg


Niet te lang 7-8 min en ze konden er van af. Daarna voorzichtig de huid er af gesneden deze voorzien van zout en weer terug op de bbq die inmiddels richting de 200 graden ging.
58a1d2cb5ab447f2aa7a0c2234b9d609.jpg


Toen de huid goud was kon die eraf. De DO is inmiddels ook lekker warm. Ondertussen had de vrouw al een paprika en nog een ui in blokjes gesneden.

Scheutje olie en fruiten maar
bdcda01bbf3d807a217b7279006d09dc.jpg


Toen de ui glazig was kon de pasta er bij
4ed12928134c4573661147f0be49d33c.jpg


Toen dit na 5 min even goed gebakken had kwam er 250 ml kokosmelk en 250 ml kippen bouillon bij.
5d019b1b65cada390ad0d10da8a46200.jpg


Dit mocht een 15 min rustig gaan sudderen op 140 graden. (Ik heb hem indirect gezet weg van de bakjes, in de gaten houdend dat die we bleef sudderen)

Na 15 min kwam de tomaten puree en kikkererwten er bij.
b55a074e599cdaf191ff45ca51624288.jpg


En mocht die weer een 12 min door garen.
Ondertussen zorgde vrouw lief dat er wat rijst werd gekookt

Als laatste stap mochten de zalm stukjes er bij om weer op te warmen.
8ae845ff77701d492915222043c723e6.jpg


Na een paar minuten konden we aan tafel.

c12de492f52a7bd461f3d5374b3a25ec.jpg

Borden opmaken is niet zo mijn ding.

Dat was weer een heerlijke maaltijd.
De uitdaging was zeer geslaagd


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
De uitdaging was veilig thuis komen zonder jou kibbeling te geven 😉

Wat op het bordje ligt ziet er lekker uit, die uitdaging is geslaagd
 
En Peer, wat heb je gisteren geleerd.....?
Juist ja, zelf de inkopen doen. 😉

By the way, de zalm currie ziet er smakelijk uit. 😋

Wil je mij een linkje van het recept sturen?
 
Dat ziet er heerlijk uit. Lekker samen kokkerellen met de BBQ. Dat is toch super.
Dat moet smullen geweest zijn
 
Lekker hoor.
Das een mooi bordje eten geworden
Geloof graag dat het smaakte
 
wat een mooie reportage is het geworden Peter ! Ben benieuwd welke uitdaging je volgende keer krijgt. Maar als ik dit zo zie, gaat jou dat vast ook wel lukken ! ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan