- Berichten
- 1.543
Echt vast recept heb ik niet, was beetje op gevoel![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
500 gram dungesneden spek.
1 kg gehakt.
2 paprika, 3 kleine uien 4 plakjes cheddar smeltkaas.
2 tenen look, een ei scheutje zoute sojasaus en scheutje worcestershiresaus
komijn, kaneel, paprika poeder, van elk een halve theelepel ongeveer denk ik.
Verder nog beetje zout en peper.
Mijn skillet is 24 cm.
Bodem belegd met laagje spek, helft uit de skillet laten overhangen en enkele plakjes overhouden.
Gehakt gemengd met het ei de kruiden en de look en de reststukjes van de uien.
Helft van gehakt in de skillet, paprika en de ui in ringen (restjes in kleine stukjes in het gehakt gemengd.
Dan de 4 plakjes cheddar.
Daar bovenop het 2de deel van het gehakt.
Alles tussenin wat aandrukken.
Gehakt instrijken met bbq saus.
Dan het spek dichtplooien en mooi dichtleggen met de extra plakjes spek.
Ik was begonnen met Kamado op 170 °C direct, na 20 minuten toch naar indirect overgeschakeld.
Het spek leek wat te snel te gaan, achteraf gezien was dit misschien niet nodig.
Had ook een klein blokje appelhout in de Kamado voor beetje rooksmaak.
Ik ben tot kerntemperatuur van 80°C gegaan.
Rond 75°C heb ik het spek nog eens ingestreken met bbq saus.
Alles samen ongeveer 5 kwartier.
Er was wel redelijk veel vet en eiwit verzamelt onderin de skillet,
ziet er een beetje raar uit maar was zeker geen probleem.
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
500 gram dungesneden spek.
1 kg gehakt.
2 paprika, 3 kleine uien 4 plakjes cheddar smeltkaas.
2 tenen look, een ei scheutje zoute sojasaus en scheutje worcestershiresaus
komijn, kaneel, paprika poeder, van elk een halve theelepel ongeveer denk ik.
Verder nog beetje zout en peper.
Mijn skillet is 24 cm.
Bodem belegd met laagje spek, helft uit de skillet laten overhangen en enkele plakjes overhouden.
Gehakt gemengd met het ei de kruiden en de look en de reststukjes van de uien.
Helft van gehakt in de skillet, paprika en de ui in ringen (restjes in kleine stukjes in het gehakt gemengd.
Dan de 4 plakjes cheddar.
Daar bovenop het 2de deel van het gehakt.
Alles tussenin wat aandrukken.
Gehakt instrijken met bbq saus.
Dan het spek dichtplooien en mooi dichtleggen met de extra plakjes spek.
Ik was begonnen met Kamado op 170 °C direct, na 20 minuten toch naar indirect overgeschakeld.
Het spek leek wat te snel te gaan, achteraf gezien was dit misschien niet nodig.
Had ook een klein blokje appelhout in de Kamado voor beetje rooksmaak.
Ik ben tot kerntemperatuur van 80°C gegaan.
Rond 75°C heb ik het spek nog eens ingestreken met bbq saus.
Alles samen ongeveer 5 kwartier.
Er was wel redelijk veel vet en eiwit verzamelt onderin de skillet,
ziet er een beetje raar uit maar was zeker geen probleem.
Laatst bewerkt: